Intentionez sa cumpar un imobil de la o persoana care pare ca nu este in toate mintile. Are 52 de ani. La prima vedere, nu prea iti dai seama. Posibil nici notarul sa nu-si dea seama. In schimb eu nu vreau sa risc. Adica, peste un timp vanzatoarea sa ma dea in judecata pt anulare act din motive de lipsa de discernamant sau daca nu vanzatoarea , posibil o ruda de a ei. Sa vina in instanta cu motivarea ca vanzatoarea avea interdictie judecatoreasca si actul devine nul. Cum pot afla daca are aceasta interdictie? Poate notarul sa afle? Si la care anume judecatorie pot cere relatii? La cea de care apartine cu adresa din buletin, sau....?
Notarul poate să afle de la cartea funciară, întrucât punerea sub interdicţie a unei persoane, precum şi ridicarea interdicţiei, se notează în cartea funciară ( art. 902 , alin . 2 , Noul cod civil) .
Puteţi afla şi dvs. înşiva dacă mergeţi acolo şi vă interesaţi
Multumesc frumos pt raspuns. Am citit si eu art 902 alin 2 Noul Cod Civil.
Daca vanzatoarea are 2 proprietati (una in sect 6 si una in sect 4), domiciliul in sect 3 si s-a nascut in Jud Constanta, apare interdictia judecatoreasca in cartea funciara la toate proprietatile?
Va multumesc mult.