Va rog, daca stie cineva sa-mi raspunda.
Intentionez sa cumpar un imobil. Proprietarul imobilului la prima vedere pare OK. Daca ii pui o intrebare se blocheaza si nu vrea sa raspunda. Are 50 ani. Am verificat pe just. ro daca are interdictie judecatoreasca. Ma gandesc ca n-are discernamant. Mi-e teama ca dupa ce semneaza actul de VC si incaseaza banii, sa ceara anularea actului pe motiv ca n-a avut discernamant. M-ar ajuta ca la notar sa fie prezenti si 2 martori? Acestia trebuie sa semneze actul de VC sau un alt act incheiat intre martori, proprietar, cumparator?
Când mergeţi la notar , veţi afla aceste lucruri , fiindcă notarul va solicita informări de la cartea funciară, unde se notează şi interdicţiile judecătoreşti.
Stiu acest lucru, ca trebuie sa apara in cartea funciara.Dar, ma gandeam e o masura de securitate in plus, aducerea a doi martori care sa asiste la semnarea actului de VC?
Notarul ii va citi actul, va intreba daca a inteles, daca vinde apartamentul , daca a incasat banii etc. Va exista un dialog intre notar si vanzator , daca si acolo se blocheaza, notarul nu va autentifica actul.