avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de VC imobil -poate fi atacat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de VC imobil -poate fi atacat?

Va rog, daca stie cineva sa-mi raspunda.
Intentionez sa cumpar un imobil. Proprietarul imobilului la prima vedere pare OK. Daca ii pui o intrebare se blocheaza si nu vrea sa raspunda. Are 50 ani. Am verificat pe just. ro daca are interdictie judecatoreasca. Ma gandesc ca n-are discernamant. Mi-e teama ca dupa ce semneaza actul de VC si incaseaza banii, sa ceara anularea actului pe motiv ca n-a avut discernamant. M-ar ajuta ca la notar sa fie prezenti si 2 martori? Acestia trebuie sa semneze actul de VC sau un alt act incheiat intre martori, proprietar, cumparator?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:42, 12 Septembrie 2012
Când mergeţi la notar , veţi afla aceste lucruri , fiindcă notarul va solicita informări de la cartea funciară, unde se notează şi interdicţiile judecătoreşti.
Stiu acest lucru, ca trebuie sa apara in cartea funciara.Dar, ma gandeam e o masura de securitate in plus, aducerea a doi martori care sa asiste la semnarea actului de VC?
Notarul ii va citi actul, va intreba daca a inteles, daca vinde apartamentul , daca a incasat banii etc. Va exista un dialog intre notar si vanzator , daca si acolo se blocheaza, notarul nu va autentifica actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare teren, proprietari betivi notorii... Vlad N. Vlad N. Doresc sa cumpar un teren la tara, pentru constructia unei cabane. Mi s-a spus sa nu cumpar de la aceste persoane, pentru ca sunt betivi, si ar putea ataca pe ... (vezi toată discuția)
Avocat achizitie locuinta MaximGeorgeBogdan MaximGeorgeBogdan Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: cum aflu daca locuinta pe care o cumpar e grevata de datorii la banci, ipotecata etc. Nu stiu exact ... (vezi toată discuția)
Interdictie judecatoreasca - cum pot afla? alexandrescua alexandrescua Intentionez sa cumpar un imobil de la o persoana care pare ca nu este in toate mintile. Are 52 de ani. La prima vedere, nu prea iti dai seama. Posibil nici ... (vezi toată discuția)