avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-Cumparare teren, proprietari betivi notorii...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-Cumparare teren, proprietari betivi notorii...

Doresc sa cumpar un teren la tara, pentru constructia unei cabane. Mi s-a spus sa nu cumpar de la aceste persoane, pentru ca sunt betivi, si ar putea ataca pe viitor vanzarea, cum ca au fost in stare de ebrietate in momentul in care au semnat pentru vanzare. Cica ar mai fi facut astfel de manevre in trecut. Exista asa ceva in legea din Romania?
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 15:18, 30 Octombrie 2023
Nu există.
Dacă au făcut qsa ceva în trecut , ii găsiți pe portalul instantelor de judecata ca au avut procese. Daca nu ii găsiți, ar putea fi și pt ca e ceva invidie la mijloc ca dvs sa nu cumpărați.
Vânzătorii ar putea ataca actul de vânzare, dar ar trebui sa dovedeasca ca au avut consimțământul viciat, chiar daca ar castiga, ar trebui sa ca dea banii înapoi, nu altfel. Și dacă nu ar avea banii, i-ati executa silit și aveti ce sa le luați, terenurile.
După mine, ce vi s-a zis, e poveste și nu exista riscuri.
Vedeți doar ca actele sa fie in regula.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Ce am inteles ca s-a intamplat in trecut, e ca au vandut un alt teren de 4 ori, la ,3 proprietari (cuiva i-ar fi vandut acelasi teren de 2 ori), si asta cu acte. Dar aveti dreptate, daca actele sunt in regula, n-ar trebui sa se poata intampla asa ceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este imposibil sa vinzi cu acte la notar același teren mai multor persoane.
1. Actele de proprietate sunt transmise în original cumparatorului. Deci ei nu mai au nimic în original.
2.Notarul efectuează intabularea la Cartea funciara pe numele cumparatorului. Dacă ulterior vânzătorii merg la alt notar, acesta solicita online un extras de carte funciara pentru acel imobil, unde apare numele cumparatorului, nu al vânzătorilor.
3. Cumpărătorul prezintă o copie după contractul de vânzare și își înregistrează imobilul la Primarie, în rolul fiscal si agricol. Orice notar solicita certificat de atestare fiscala, unde terenul deja nu mai figurează pe numele vânzătorilor.
Deci, sunt legende.
Dacă sunt bețivi, mergeți cu ei la notar, depuneți actele și obțineți o programare pentru semnarea vânzării, dimineața, la primele ore, cat sunt treji.
Stați cu ei și nu ii scăpați la cârciumă. Eventual, pot fi asistați și de doi martori.
Va multumesc tare mult!

Am inteles ceea ce ati mentionat dvs, procedura clasica cu actele semnate la notar.
Dar daca imi semneaza un contract de vanzare-cumparare pe o hartie, si eu semnez?
Contractul acela mai e valid sau nu?

Mi-au tot spus ca imi dau o hartie semnata in care declara ca imi vand mie terenul daca le dau suma ceruta.
Ziceau ca n-au incredere in notari si ca asa au vandut de fiecare data si a fost bine, sa ma duc sa-i intreb pe X si Y care mai au cabane in zona, dar pe care nu i-am gasit.

Ce validitate are un astfel de act semnat intr-o carciuma pe o bucata de hartie A4?
Stiu sigur ca ei sunt proprietarii. Mie mi-au spus ca fie nu au primit cati bani au cerut, fie ca proprietarii nu au fost seriosi, sau s-au razgandit. Lumea spune invers, ca ei ar fi facut manevre.

Stiu ca asa au cumparat si rudele mele niste terenuri in zona, prin anii '90, si pe care si le-au intabulat recent si totul a fost in regula.
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2023
Vlad N., utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua. doresc sa cumpăr o casa . actualul proprietar a ... IuliaCorina1 IuliaCorina1 Bună ziua. Doresc sa cumpăr o casa . Actualul proprietar a cumpărat părțile moștenitorilor Casei, cu contract de vânzare cumpărare făcut de mana, cu ... (vezi toată discuția)
Nu ma pot intabula dragu1979 dragu1979 in 2009 am cumparat un teren cu acte in regula la notar numai ca acesta nu mia facut intabularea. acumrs sa o fac si mia zis ca nu se poate ca este intabulat ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil de doua ori LaurV LaurV Buna ziua, Este posibila vanzarea unui imobil de doua ori? Din cate am inteles eu, dupa 6 zile de la obtinerea primului extras de carte funciara, vanzatorul ... (vezi toată discuția)