...este obligatoriu ca politia sa ia amprentele de la locul faptei?
...sa se faca perchezitie imediat la domiciliul unei persoane care se recunoaste faptas -in scopul de a mai recupera din bunurile furate?Daca raspunsul este pozitiv,cine trebuie sa dispuna perchezitia,procurorul sau politistul?
...daca politistul propune retinerea persoanei respective , in ce conditii procurorul poate sa nu accepte?
Revin cu lamuriri:
-nu s-au luat amprente de la locul faptei
-nu s-a facut perchezitie la faptuitorul care a recunoscut ca a furat si vanduse deja numai unele bunuri la case de amanet (s-au gasit contractele)
-politistul a propus retinerea faptasului (paguba foarte mare) dar procurorul nu a fost de acord.
Nu sunt de specialitate si de aceea intreb:s-a procedat corect,conform codului de procedura penala?
Si,adaug,politia a venit la locul faptei,a facut fotografii...Iar la 2 luni faptuitorul s-a razgandit si nu a mai recunoscut fapta ci a spus ca a primit cadou de la proprietar bunurile respective,bijuterii de 100.000 lei.
Va multumesc.
Sigur ca am angajat deja un avocat foarte bun care a sesizat deja neregulile.
Am pus aceste intrebari in forum deoarece la sesizarile repetate pe care deja le-am facut pentru a capata raspuns de la procurorul de caz,de la prim -procurorul parchetului judecatoriei,de la Inspectia judiciara a CSM, nu am capatat raspuns.
Am adresat acum o petitie si Ombudsman la Strasbourg si astept raspuns.
Desi au trecut 144 de zile de la memoriu,CSM nu mi-a dat raspuns daca procedura a fost corecta-lipsa perchezitiei,lipsa ridicarii amprentelor,motivarea refuzului procurorului de caz de a dispune retinerea celor care,initial,au recunoscut faptele.