avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In cazul unui furt din locuinta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In cazul unui furt din locuinta ...

...este obligatoriu ca politia sa ia amprentele de la locul faptei?
...sa se faca perchezitie imediat la domiciliul unei persoane care se recunoaste faptas -in scopul de a mai recupera din bunurile furate?Daca raspunsul este pozitiv,cine trebuie sa dispuna perchezitia,procurorul sau politistul?
...daca politistul propune retinerea persoanei respective , in ce conditii procurorul poate sa nu accepte?
Revin cu lamuriri:
-nu s-au luat amprente de la locul faptei
-nu s-a facut perchezitie la faptuitorul care a recunoscut ca a furat si vanduse deja numai unele bunuri la case de amanet (s-au gasit contractele)
-politistul a propus retinerea faptasului (paguba foarte mare) dar procurorul nu a fost de acord.
Nu sunt de specialitate si de aceea intreb:s-a procedat corect,conform codului de procedura penala?
Si,adaug,politia a venit la locul faptei,a facut fotografii...Iar la 2 luni faptuitorul s-a razgandit si nu a mai recunoscut fapta ci a spus ca a primit cadou de la proprietar bunurile respective,bijuterii de 100.000 lei.

Ultima modificare: Duminică, 5 August 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Da,situatie e incurcata si nu cred ca vaveti descurca simgur.

Politia are un.mod de a.actiona in functie de caz.
Depinde de mai multe probe si nu doar de amprente.
Va multumesc.
Sigur ca am angajat deja un avocat foarte bun care a sesizat deja neregulile.
Am pus aceste intrebari in forum deoarece la sesizarile repetate pe care deja le-am facut pentru a capata raspuns de la procurorul de caz,de la prim -procurorul parchetului judecatoriei,de la Inspectia judiciara a CSM, nu am capatat raspuns.
Am adresat acum o petitie si Ombudsman la Strasbourg si astept raspuns.
Desi au trecut 144 de zile de la memoriu,CSM nu mi-a dat raspuns daca procedura a fost corecta-lipsa perchezitiei,lipsa ridicarii amprentelor,motivarea refuzului procurorului de caz de a dispune retinerea celor care,initial,au recunoscut faptele.
Depinde cata relevanta avea ridicarea amprentelor.
Daca a intrat prin efractie este evident faptul ca trebuiau ridicate amprente.

Referitor la perchezitie e posibil sa aveti dreptate dar cazurile se analizeaza in concret si in raport de toate detaliile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind poate politistu cere perchezitia ? cine este abilitat ? politistul sau procurorul de caz ? dorudoru dorudoru Intr-un caz de furt reclamat Dupa declaratia mea..Am indicat politistului unde sunt lucrurile furate ! Dupa o luna de zile mi-au fost aduse la politie o parte ... (vezi toată discuția)
Motiv de recuzare procuror si politist in ancheta penala celdecolo celdecolo Sunt reclamant intr-o ancheta penala privind furtul unor bunuri din locuinta.Deoarece ancheta nu s-a desfasurat corect-adica ,in principal,nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Furat de chiriasi marincristian marincristian Buna ziua! La sfirsitul lunii ianuarie am inchiriat o camera unui cuplu de tineri,urmind ca la data 15 februarie(la salariu) sa intocmim documentele legale. ... (vezi toată discuția)