avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare numar dosar si copie sentinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare numar dosar si copie sentinta

Buna seara!
Parintii mei au avut un proces pentru un drum de servitute la proprietatea lor deschis in august 1975. S-a incheiat prin ianuarie 1976.Acum dupa ce au decedat, (eu fiind singura mostenitoare) trebuie sa fac masuratorile cadastrale . Nu am mai gasit la locuinta lor niciun act. Am fost la judecatoria respectiva si am primit raspunsuri de felul: trebuie sa stiu nr. dosarului(ori eu asta nu stiu) ca sa-mi poata da copie dupa hotararea judecatoreasca; ba ca s-a dat dosarul la topit fiindca este vechi(mentionez ca parintii mei fiind oameni simpli au lasat la dosarul respectiv si un act de vanzare-cumparare in original pe care as vrea sa-l recuperez.; ba ca s-au predat la arhivele statului;intr-un final la insistentele mele au acceptat sa-mi aduca din arhiva dosarele continand hotararile judecatoresti si sa la caut eu. Care poate fi adevarul?
Va implor! Ajutati-ma,dati-mi un sfat cum trebuie sa procedez ca sa pot intra in posesia acestor documente necesare. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: turtuc , utilizator 21:06, 5 August 2012
In situatia in care documentul care va intereseaza este indosariat in dosar arhivat,nu aveti posibilitatea legala sa recuperati acel document
Daca vi s-a permis sa cautati dosarul care mai este problema acum???? Actele sunt arhivate pe ani, dupa numere si daca dvs nu stiti aceste date e bine ca vi s-a permis sa cautati macar!
Poate gasiti copie dupa acea sentinta la cei cu care s-au judecat sau la primarie la rolul fiscal. Chiar daca e indosariat actul cum s-a presupus in raspunsul anterior puteti cere o copie de la dosarul judecatoresc dupa acel act si cu acea copie sa mergeti la cei care au emis acel act de vanzare cumparare pentru obtinerea unui duplicat , dar e o munca ce presupune multa rabdare si timp. Oricum e ceva mai mult decat aveti acum.
Multumesc! Nici macar in posesia unei copii nu pot intra?
Multumesc mult.O sa vad ce pot obtine.Trebuie sa reusesc cumva. O sa va tin la curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu cui sa ma plang ? ContSters274691 ContSters274691 Si pentru-ca am vazut ca aici,cineva isi face timp si pentru noi voi indrazni sa va explic o problema intampinata de mine. Am angajat un avocat ptr un divort ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. cum pot intra în posesia documentelor unei proprietăți, ... Ali70 Ali70 Bună ziua. Cum pot întra în posesia documentelor unei proprietăți, a bunicilor mei. Sunt singurul moștenitor în viata,și din păcate nu mai găsesc ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Am mai intrebat acum un an in legatura cu o succesiune si vreau sa va spun ca suntem la acelasi nivel. Sotul meu, a aflat acum un an ca este ... (vezi toată discuția)