Buna seara!
Parintii mei au avut un proces pentru un drum de servitute la proprietatea lor deschis in august 1975. S-a incheiat prin ianuarie 1976.Acum dupa ce au decedat, (eu fiind singura mostenitoare) trebuie sa fac masuratorile cadastrale . Nu am mai gasit la locuinta lor niciun act. Am fost la judecatoria respectiva si am primit raspunsuri de felul: trebuie sa stiu nr. dosarului(ori eu asta nu stiu) ca sa-mi poata da copie dupa hotararea judecatoreasca; ba ca s-a dat dosarul la topit fiindca este vechi(mentionez ca parintii mei fiind oameni simpli au lasat la dosarul respectiv si un act de vanzare-cumparare in original pe care as vrea sa-l recuperez.; ba ca s-au predat la arhivele statului;intr-un final la insistentele mele au acceptat sa-mi aduca din arhiva dosarele continand hotararile judecatoresti si sa la caut eu. Care poate fi adevarul?
Va implor! Ajutati-ma,dati-mi un sfat cum trebuie sa procedez ca sa pot intra in posesia acestor documente necesare. Va multumesc!
Daca vi s-a permis sa cautati dosarul care mai este problema acum???? Actele sunt arhivate pe ani, dupa numere si daca dvs nu stiti aceste date e bine ca vi s-a permis sa cautati macar!
Poate gasiti copie dupa acea sentinta la cei cu care s-au judecat sau la primarie la rolul fiscal. Chiar daca e indosariat actul cum s-a presupus in raspunsul anterior puteti cere o copie de la dosarul judecatoresc dupa acel act si cu acea copie sa mergeti la cei care au emis acel act de vanzare cumparare pentru obtinerea unui duplicat , dar e o munca ce presupune multa rabdare si timp. Oricum e ceva mai mult decat aveti acum.