avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Cod CAEN corect
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Cod CAEN corect

Buna ziua, urmeaza sa declar punctul de lucru unde imi voi desfasura activitatea si nu inteleg cum sta treaba cu codul CAEN principal si cele secundare. Trebuie sa le activez pe toate? Urmeaza sa imi deschid un magazin unde voi comercializa foarte multe dulciuri, bomboane, biscuiti, napolitane, ciocolata etc. Daca am la obiect principal de activitate trecut codul 4724 e corect sau mai trebuie sa activez si alte coduri?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 07:42, 6 August 2012
Chiar daca e pricipal trebuie sa autorizati codul ca sa puteti desfasura activitatea respectiva. 4724 este pretabil la comercializarea produselor pe care le-ati enumerat mai sus.
Cat costa activarea celorlalte 4 coduri CAEN secundare? Daca sunt SRL-D trebuie sa platesc aprobarea pentru punctul de lucru la Registrul Comertului sau sunt scutit de aceste taxe, la fel ca si la infiintarea firmei?
Inregistrarea deschiderii unui punct de lucru cu autorizarea aferenta a obiectelor de activitate este in jur de 210 ron la care se adauga daca nu stiti cum se procedeaza - intocmirea hotararii vreo 80-100 ron in cadrul serviciului de asistenta juridica. Nu aveti scutire ca SRL-D numai la infiintarea societatii.
Am gasit un model de hotarare AGA pentru deschiderea punctului de lucru dar acolo nu specifica daca trebuie numerotata sau nu ( ex. Hotararea AGA nr. 1 din....). In cazul in care vreau sa mai deschid un punct de lucru trebuie sa fie hotararea nr. 2 sau numerotarea nu este obligatorie?
Hotararea in mod normal ar trebui sa aiba numarul asa cum se reflecta in evidenta din registrul asociatialor pe care ar trebui sa il aveti la firma. Prin aceiasi hotarare puteti deschide concomitent doua puncte de lucru - ceea ce ar fi si indicat daca va aflati intr-o asemenea ipostaza, deoarece se mai diminueaza din cheltuielile de inregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen Maria Stet Maria Stet Buna va rog sa mă ajutați în ceea ce privește codul CAEN. Am doua puncte de lucru la aceeași adresă,binenteles în încăperi diferite. Activitatea ... (vezi toată discuția)
Autorizare ob. de activ. AMF2010 AMF2010 Buna, daca am ca obiect de activ. trecut in statut, comercializarea de paine...si vreau sa iau o franciza pe produse de patiserie pt. comercializarea lor, ... (vezi toată discuția)
Magazin vanzare bomboane, dulciuri, ciocolata steluta79 steluta79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in ce cod caen s-ar incadra comercializarea bomboanelor, dulciurilor, caramelelor si a ciocolatei + cea, cafea + ... (vezi toată discuția)