avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cand inceteaza interdictia de a alege si a fi ales
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cand inceteaza interdictia de a alege si a fi ales

Ca tot se discuta de puscariasi care au votat,am o nedumerire asupra a ceea ce inseamna ca oamenii condamnati la o pedeapsa cu inchisoarea si avand interdictia de a vota ar vota avand aceasta interdictie.Ea este valabila doar pentru perioada cand sunt inchisi sau si dupa,in perioada de liberare conditionata?Sau cum se calculeaza,pentru ce perioada ai aceasta interdictie.Multumesc pt anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:36, 9 August 2012
dreptul de a alege nu este interzis decat in cca 2% din condamnari.
perioada pe care este interzis acest drept il stabileste instanta.
de regula i se interzice pana la expirarea in termen a pedepsei dar mai sunt si instante care considera ca infraqctiunea comisa cat si comportamentul nu il recomanda pe individ sa aleaga nici dupa expirarea pedepsei asa ca mai adauga o perioada in care acest drept ii este interzis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Considerare ca executata a pedepsei bep bep Buna ziua! In situatia in care o persoana este condamnata la pedeapsa de 1 an si 10 luni inchisoare dar, in temeiul art. 91 Cod penal, se suspenda sub ... (vezi toată discuția)
Pedepsele accesorii în situaþia liberãrii condiþionate Stelian Gaus Stelian Gaus O persoană a fost condamnată la închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi prevăzute de art. 64 lit. a)-c) Cod penal, dar a fost eliberată ... (vezi toată discuția)
Buna! ma poate lamuri cineva ? moritsu moritsu \\" In baza dispozitiilor art. 71 alin 1, 2 C.pen. aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute de art 64lit. (a) teza a II-a si ... (vezi toată discuția)