avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort; partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort; partaj

am si eu cateva intrebari , multumesc.Eu si cu sotia mea neam certat si vem sa bagam divort.Stam cu chirie ,iar contractul de chirie este pe numele meu.Ea a venit cu mai multa lume cand nu eram acasa si a luat tot ce a vrut ea.iam spus sa imi aduca leptopul si a venit sa mil aduca cu un indivit care a dat in mine si cand am sunat la politie mia inchis individul telefonul si ma amenintat ca ma da afara din servici ca ma prinde pe strada .....Noi avem un credit la banca si o locuinta a parintilor ei cu uzuf viager.iam spus sa imi achite creditul si renunt la casa ca banii acolo sau dus si nu vrea asa.Ce ma sfatuiti sa fac, daca actionez divortul la judecatorie ma aleg cu ceva ? sau raman cu banii dati? Va multumesc mult
Nu cred ca veti rezolva problema cu banii.
Este mult prea complicat.
Dar divortul oricum il veti introduce.
Daca puteti dovedi ca acei bani proveniti din credit au folosit la imbunatatirea locuintei parintior sotiei, aveti un drept de creanta impotriva acestora.

Divortul presupune desfacerea casatoriei; partajul, dreptul de creanta, etc. presupune un alt proces diferit de divort.

In functie de ce probe aveti, puteti avea sau nu sansa sa obtineti banii.
Pana la urma a cui e casa, ati cumparat-o de la parintii sotiei, ei pastrandu-si drept de uzufruct ?
dar stiam ca se restitue suma dupa cantractul de vanzare cumparare chear daca are uzufruct.Dar casa se inparte la partaj nu? Chear daca au ei drept de uzufruct.sau ce se intampla.ma lamureste cineva. multumesc mult
Da casa e a parintilor ei.si am cump iar ei au uzufruct pe ea.eu vreau sa ii cedez dreptul meu la casa daca ma ajuta la datori.Si ea nu vrea sa ma ajute la datori.Vrea doar casa si eu sa raman cu datoriile.Asta e problema.multumesc

Alte discuții în legătură

Partaj complicat?! ContSters271762 ContSters271762 In anul 2011 s-a pronuntat divortul, atunci nici unul dintre soti nu a cerut partaj. Sotia cu 2 copii s-a mutat din casa construita impreuna, si a lasat si ... (vezi toată discuția)
Salut radu_nik radu_nik Am si eu o intrebare in cazul in care divortez si exista o locuinta cump impreuna cu uzufruct pe numele parintilor ei, castig ceva din locuinta aia? chear si ... (vezi toată discuția)
În timpul căsătoriei am achiziționat un apartament cu credit ipotecar. ce se va întâmpla dacă doar soțul va plăti ratele după divorț? ydaa ydaa Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: eu si sotul meu am achizitonat un apartament, acum 2 ani , prin credit impotecar, la care platim rate. Anul ... (vezi toată discuția)