Am o problema cu o teava de apa rece. Teava respectiva este una verticala, dar care datorita vechimii si a interventiilor vecinilor in zona acestor tevi fara acordul asociatiei, fara sa stim ce tipuri de materiale s-au folosit (eu ca administrator daca doream sa verific mi se spunea ca sa stau cuminte in banca mea ca nu este treaba mea...cu toate ca aveam hartie din partea intregului comitet doar pentru verificare)...de la un timp avem numai si numai probleme. Ba se sparge teava veche, ba se taie cupla dintre tevile noi...iar de paguba pica tot Asociatia de Proprietari, deoarece respectivii vecini in pofida faptului ca au realizat interventii neautorizate, cand au problema care li se datoreaza vin si tipa ca Asociatia de Proprietari (pentru ei Asociatia de Proprietari = presedinte + administrator...restul sunt doar niste locatari care doar cotizeaza. Ei nu inteleg ca Asociatia este de fapt asocierea proprietarilor din imobil), trebuia sa rezolve aceste probleme.
Ca sa revin la subiect, teava respectiva s-a spart! Buba este ca ea trebuie inlocuita, numai ca inlocuirea acesteia necesita interventie in apartament. Numai ca proprietarul de fapt si de drept este momentan in puscarie, iar in apartament se afla mama acestuia, care este o persoana cu probleme psihice, si care nu ne permite sub nicio forma sa intervenimin apartamentul respectiv.
Acuma eu intreb ce am putea face pentru a remedia aceasta problema, care este una destul de grava, mai ales tinand cont ca este vorba de teava de apa rece de la wc-ul de servici.
Daca persoana care locuieste efectiv in apartamentul unde este imperios a se efectua lucrarea,asociatia de proprietari,initial poate notifica locatarul referitor la necesitatea stringenta de inlocuire instalatie comuna
Asociatia de proprietari,nu detine persoana de contact pentru acel apartament care sa fie apta responsabil?
Datorita problemelor de ordin medical precizate,asociatia de prorietari prin reprezentant legal poate solicita prezenta organului de politie
Mai exista varianta -in extremis a se inlocui instalatia parte comuna din alt apartament fara a se realiza bransarea apartamentului cu probleme
Problema majora o constituie,ca in final problema trebuie rezolvata de la nivelul acelui apartament,unde initial trebuiesc executate interventiile pentru taierea vechi instalatii si ulterior bransarea la noua instalatie
Singura persoana de contact este fiul, dar care din pacate este in puscarie, si el este de fapt si de drept proprietarul apartamentului. Cand am sunat la politie au spus ca nu pot sa se bage, fara ca Asociatia de Proprietari sa aiba o hartie la mana din partea unui judecator (mi se pare aberant ca pentru o teava sa avem hatararea unei instante). Ne-am gandit si la varianta cu inlocuirea tevii fara racordarea apartamentului, dar parca devine inuman si nu doreste nimeni acest lucru!
Delimitare parte comuna
aoa
salutare,
am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)