avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... litigiu asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

litigiu asociatie proprietari

Sunt in litigiu cu asociatia de proprietari din care fac parte.
In data de 14.06 urmeaza al doilea, si probabil ultimul termen de recurs. Astazi am fost informata de catre seful de asociatie ca sunt decisi sa schimbe tevile de apa rece, si pe mine sa nu ma mai branseze, cu toate ca nu exista inca o hotarare judecatoreasca definitiva. sS folosesc de vechimea tevilor, care cica ar fi imperios necesare sa fie inlocuite. In prima instanta mi s-a dat un termen de gratie pentru plata datoriei de 6 luni. Au voie sa ma debranseze de la o utilitate atat timp cat suntem in proces? Si daca nu, si totusi o fac, ce cai de aparare am?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:11, 7 Iunie 2012
1-Nu ati precizat obiectul cauzei pe rolul instantei de judecata
2-Faceti referire atat la obligatia dvs de achitare datorie de 6 luni ,cat si la interesul asociatiei de a nu va mai bransa la noua instalatie alimentarea apa
Eventuala masura de sistare a alimentarii cu apa ,daca se materializeaza constituie abuz din partea presedintelui de asociatie
3-Concret pe dvs asociatia va actionat in instanta pentru recuperare restante acumulate la intretinere?
Chiar daca instanta de judecata dispune hotarare de obligare a dvs la plata restante acumulate,acea hotarare nu poate influenta situatia distincta referitoare la executia instalatiei noi parte comuna de alimentare cu apa
!.Pretentii creante!
2. In prima instanta, la Judecatorie, am fost obligata la plata acelor sume, cu un termen de gratie de 6 luni.Hotarare supusa recursului!
3.Instalatia de apa nu este obligatoriu de schimbat! Intre timp am vorbit cu furnizorul de utilitate! Nu s-a depus nici o cerere de de schimbare de instalatie. Pe partile comune ei raspund, sau firma angajata si agreata de ei. E de fapt presiune pusa asupra mea. La Judecatorie, in aceea faza, am primit ajutor public judiciar prin acordare de avocat din oficiu. Incheierea din sala de consiliu cu privire la acest lucru s-a comunicat doar baroului de avocati. Eu am stat linistita acasa, neprimind nici un fel de citatie, nici un fel de rezolutie, sau hotarare, am crezut ca s-a suspendat procesul, pt ca 2 ani asociatia nu a vrut sa depuna actele contabile. Avocatul numit, s-a prezentat si , fara sa ma contacteze in vreun fel, a luat decizia de a recunoaste in numele meu sumele datorate! Asta e! De acum doar ce stiu eu si dvs. ma mai poate salva! E nevoie de audit financiar-contabil. Nu cred ca avocatul din oficiu nu a dormit noaptea dn cauza mea! Dar eu da!
Cu inca multe multumiri, si scuze pt incoerenta, dar sunt cumplit de obosita si de plansa.
Dupa cum precizati obiectul cauzei pe rol sunt "pretentii",respectiv sume financiare pentru care asociatia de proprietari pe parcursul a 2 ani nu a inteles sa prezinte documnetele justificative
Chiar daca a fost numit avocat din oficiu asta nu inseamna ca acesta va depune eforturi apreciabile in interesul sustinerii dvs
Realitatea ca la dosar nu exista concluziile unei expertize financiar contabile este in dezavantajul reclamantei asociatia de proprietari si poate fi element care atent sustinut ,poate determina solutie favorabila dvs
Marieta Ileana Bostan a scris:

...sunt decisi sa schimbe tevile de apa rece, si pe mine sa nu ma mai branseze, cu toate ca nu exista inca o hotarare judecatoreasca definitiva.

Asociatia prin hotararea adunarii generale, prin decizia comitetului, in urma avariilor, a pierderilor..., poate schimba, modifica, inlocui instalatia de alimentare cu apa rece. Sigur ca la aceasta cheltuiala trebuie sa participe toti proprietarii. Daca dumneavoastra nu participati, este firesc sa nu va branseze acum. Atunci cand o sa platiti o sa fiti bransata. Si pentru aceasta nu este necesara o hotarare judecatoreasca.

In prima instanta mi s-a dat un termen de gratie pentru plata datoriei de 6 luni. Au voie sa ma debranseze de la o utilitate atat timp cat suntem in proces?

Pai daca vi s-a dat un termen de gratie, l-ati respectat? Ati platit in acest termen datoriile catre asociatie?
Prin inlocuirea totala a instalatiei comune, toti proprietarii, toate apartamentele vor fi debransate, nu numai al dumneavoastra. Numai ca cei care-si achita parte de cheltuiala vor fi imediat bransati la noua instalatie, iar restantierii nu. Tocmai acesta este unul din scopurile realizarii noii instalatii, sa poata fi usor oprita apa celor care nu platesc.
Iar procesul in care sunteti acum are alt obiect si nu instalatia de apa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar tevi subsol bloc eubogdan eubogdan as vrea sa aflu cine este de drept proprietar pe tevile de apa calda si caldura din subsolul blocului, in conditiile in care niciun proprietar din bloc nu mai ... (vezi toată discuția)
Debransare apa desi am platit kmiavocatnet kmiavocatnet Buna ziua. cazul meu este urmatorul: de 2 ani compania de apa ne tot debranseaza de la apa rece in fiecare luna cate o sapt, iar ne da drumul, iar opreste apa ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor la asociația de proprietari: cum se plătesc pierderile de apă și reparațiile de la subsol dacă sunt proprietari cu coloană de alimentare individuală? CAlexandraRaluca CAlexandraRaluca Buna seara! Problemele noastre , ale locatarilor, au început în luna iulie când o țeavă de la subsolul blocului s a spart. Că prin minune după părerea ... (vezi toată discuția)