avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare apa desi am platit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare apa desi am platit

Buna ziua. cazul meu este urmatorul: de 2 ani compania de apa ne tot debranseaza de la apa rece in fiecare luna cate o sapt, iar ne da drumul, iar opreste apa si tot asa se joaca cu noi pe motiv o parte din locatari au datorii mari la apa. mentionez ca este vorba de un bloc cu chirie ANL, iar proprietar este primaria - care refuza sa se implice in evacuarea datornicilor, conform contractului de chirie. Compania de apa da vina pe primarie si primaria pe compania de apa.
Asa ca o parte din cei cu plata la zi s-au hotarat sa mute instalatia de apa pe scara, au strans cateva semnaturi, au luat avizele necesare, au inceput lucrarea cu cine au vrut ei, iar la sfarsitul lucrarii se va inchide definitiv vechea instalatie. Intrebarea mea este: au voie cei de la compania de apa sa ma debranseze, desi sunt cu plata la zi la apa si nu am avut niciodata restante?
si este normal sa-mi platesc eu noua instalatie desi primaria este proprietar??
Am fost si la primarie si au zis ca nu au fonduri pt asa ceva. Am facut o cerere sa-mi scada din chirie suma respectiva, dar nici un raspuns. Si mai am o intrebare: suma de strans este de 600 lei, iar daca ma bransez peste o luna sa zicem, cand am bani, nu-mi mai iau 600 lei, ci 1000 lei si trebuie sa strang semnaturile celor care s-au bransat de la inceput. Nu inteleg diferenta asta de pret. Rog un raspuns urgent de la cei in masura sa-l dea, inclusiv juridic vorbind.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:17, 19 Septembrie 2012
In parte masura debransarii este justificata de interesul furnizorului de utilitati pentru a stopa majorarea debitului acumulat ca urmare a neachitarii consumurilor indivuduale de catre toi chiriasiin
Constientizati ca masura de debransare se datoreaza faptului ca exista un singur bransament la care sunt racordati toti chiriasii-parte din acestia inregistrandu-se cu debite
In situatia in care pentru bransare la instalatia noua de apa va sunt solicitate sume distincte,se impune sa clarificati sulimentul de c/v racord direct cu proprietarul=primaria,aceasta fiind unica sa va emita raspuns concret si intemeiat legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata reparatii parti comune instalatie apa calda si caldura sorinstanciu sorinstanciu Se da urmatoarea situatie: Intr-un bloc cu 20 de apartamente, sunt mai multe apartamente debransate decat cele ramase racordate la sistemul centralizat de ... (vezi toată discuția)
Debransare bloc de la caldura din cauza unui restantier crisss2011 crisss2011 Buna ziua Astazi am aflat, in luna octombrie ,ca blocul nostru a fost debransat de la caldura din cauza unui restantier.Blocul are apa calda iar pe ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala termoficare, conectare ilegala gaze nicolae1.elena nicolae1.elena Buna ziua, Locuiesc la bloc in condomiu intr-un scara de bloc cu 10 apartamente .Pe scara s-au tras gaze o parte din vecini s-au conectat la gaze ilegal de ce ... (vezi toată discuția)