avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ordonanta de liber la bere!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ordonanta de liber la bere!

O ruda a avut un accident de circulatie. Desi alcootestul a aratat o alcoolemie de 0,05 la mie, politistul nu l-a sanctionat pentru conducere sub influenta alcoolului si a trecut in procesul verbal ca NU a condus sub influenta alcoolui.

Am inteles ca exista un ordin, ordonanta, hotarire, (nu stiu termenul legal corect, dar cica e publicata in Monitorul Oficial) comun al Ministerului sanatatii si ministerului de interne conform careia o alcoolemie sub 0,1 la mie nu e incriminata.

A auzit cineva de asa ceva, ma poate ajuta?

Cu stima
Cel mai recent răspuns: aditoiu , utilizator 11:16, 15 Ianuarie 2009
Alcoolemia de peste 0,80 in sange, potrivit OUG 195/2002 constituie infractiunea de conducere in stare de ebrietate .
Acoolemia cu valoarea mai mica de 0,80 in sange , conduce la angajarea raspunderii contraventionala, conform aceleiasi OUG.195/2002

Posibil ca 0,05 sa fie abaterea alcooltestului. Nu exista nicio lege care sa accepte consumul bauturilor alcoolice.
atunci de ce poltistul nu a sanctionat alcoolemia, de ce nu a scris in PV ca autorul A CONDUS sub influenta bauturilor alcoolice? nu cred ca din bunavointa sau prietenie. ulterior, el si-a motivat decizia prin aceasta decizie comuna a ministerului sanatatii si ministerului de interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut tibuleac tibuleac Mi-a fost retinut permisul pt consumul de alcool,e si normal dar vreu sa stiu dak se poate sa mi-l anuleze din cauza alcoolemiei care am avuto adica 2,31 in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier (sub influenta bauturilor alcoolice) Lepy Lepy buna. azi dimineata am fost implicat intr-un accident rutier avariind 2 autoturisme. Problema e legata de faptul ca am consumat bauturi alcoolice iesind la ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ContSters432520 ContSters432520 Buna ziua! Pe data de 13 Mai 2017 am fost oprit de un echipaj de politie, fiind un control de rutina. Politistul mi-a verificat actele, dupa care m-a pus sa ... (vezi toată discuția)