O ruda a avut un accident de circulatie. Desi alcootestul a aratat o alcoolemie de 0,05 la mie, politistul nu l-a sanctionat pentru conducere sub influenta alcoolului si a trecut in procesul verbal ca NU a condus sub influenta alcoolui.
Am inteles ca exista un ordin, ordonanta, hotarire, (nu stiu termenul legal corect, dar cica e publicata in Monitorul Oficial) comun al Ministerului sanatatii si ministerului de interne conform careia o alcoolemie sub 0,1 la mie nu e incriminata.
Alcoolemia de peste 0,80 in sange, potrivit OUG 195/2002 constituie infractiunea de conducere in stare de ebrietate .
Acoolemia cu valoarea mai mica de 0,80 in sange , conduce la angajarea raspunderii contraventionala, conform aceleiasi OUG.195/2002
atunci de ce poltistul nu a sanctionat alcoolemia, de ce nu a scris in PV ca autorul A CONDUS sub influenta bauturilor alcoolice? nu cred ca din bunavointa sau prietenie. ulterior, el si-a motivat decizia prin aceasta decizie comuna a ministerului sanatatii si ministerului de interne.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Permis retinut
tibuleac
Mi-a fost retinut permisul pt consumul de alcool,e si normal dar vreu sa stiu dak se poate sa mi-l anuleze din cauza alcoolemiei care am avuto adica 2,31 in ... (vezi toată discuția)