avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cu stilpul in curte imi strica gradina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cu stilpul in curte imi strica gradina

Buna ziua!
Locuiesc la casa in Poiana Marului JUD. BRASOV iar in gradina am un stilp care sustine cabluri de electricitate, cind au anumite lucrari cei de la electrica intra in curte de cele mai multe ori fara avizul meu deoarece ziua sint la munca si ce ma deranjaza este ca-mi strica gradina . Mereu ma cert cu ei dar fara rezultat. CUI SA MA ADRESEZ SA NU SE MAI INTIMPLE ASTA? AM DREPTUL SA CER O TAXA CA STILPUL LOR ESTE IN GRADINA MEA? Multumesc anticipat de raspunsuri
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 12:06, 6 August 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 287/2009 privind Codul civil:
Art.621 Dreptul de trecere pentru utilitati
(1) Proprietarul este obligat sa permita trecerea prin fondul sau a retelelor edilitare ce deservesc fonduri invecinate sau din aceeasi zona, de natura conductelor de apa, gaz sau altele asemenea, a canalelor si a cablurilor electrice, subterane ori aeriene, dupa caz, precum si a oricaror alte instalatii sau materiale cu acelasi scop.
(2) Aceasta obligatie subzista numai pentru situatia in care trecerea prin alta parte ar fi imposibila, periculoasa sau foarte costisitoare.
(3) In toate cazurile, proprietarul are dreptul la plata unei despagubiri juste. Daca este vorba despre utilitati noi, despagubirea trebuie sa fie si prealabila.
(4) Cladirile, curtile si gradinile acestora sunt exceptate de la acest drept de trecere, daca ea are ca obiect conducte si canale subterane, in cazul in care acestea sunt utilitati noi.

Asigurati interzicerea accesului in proprietate (casa, curte, gradina).
Adresati-va in scris politiei/deplasati-va personal. Constatarea starii de fapt si incadrarea juridica (penal, contraventional) este de competenta organelor de politie locale. Identificati vecinii cu buna credinta care vor sustine afirmatiile dumneavoastra. Este maxim necesar a-i nominaliza verbal agentului constatator de politie,
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
eraz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am cumpărat un teren cu acces din drum privat pt ... Zalau2021 Zalau2021 Bună ziua Am cumpărat un teren cu acces din drum privat pt care am drept de servitute de trecere cu piciorul și mașina menționat în extrasul CF. Am ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere cu utilitati ?? teren1974 teren1974 Pe o servitute de trecere sunt obligata sa accept o instalatie de alimentare cu apa a unui vecin , sau este numai de trecere ? Sunt obligata sa-i accept ... (vezi toată discuția)