Buna ziua!
Am 2 situatii:
1. Sunt profesor de corepetitie(muzica) la un liceu de arte, angajat pe perioada determinata, adica 1 septembrie 2011 - 31 august 2012, am o vechime de 10 ani in invatamant, am definitivatul in invatamant si de 1 luna am aflat ca sunt insarcinata. Conform legilor din Romania in ceea ce priveste invatamantul eu mai pot continua la locul meu de munca doar pentru tipul de contract cu "plata cu ora", asta insemnand ca pe timpul vacantelor nu voi fi platita.
Intrebarea mea este:
1. Contractul de munca actual pana la data 31.08.2012 poati fi prelungit in situatia mea de gravida? sau trebuie neaparat plata cu ora?
situatia 2:
In luna iunie, mai exact pe data de 4 iunie 2012, am fost diagnosticata cu hernie de disc si lubago acut, am beneficiat de 2 saptamani de concediu medical si in aceasta perioada nu m-am putut prezenta la examenul practic pentru titularizare, iar dupa cele 2 saptamani cei de la inspectoratul scolar judetean mi s-a comunicat ca nu mai pot da examenul de titularizare.
Intrebarea mea este:
Boala mea poate fi considerata accident la locul de munca? (eu fiind profesor de corepetitie pian, jobul meu reprezentand sedere in scaun cel putin 8 ore pe zi cantand la pian)
Ce trebuie sa fac in acest sens? Caci ne dand examenul de titularizare, nu mai pot continua in invatamant decat la plata cu ora prezentata mai sus.
Concediu de odihna
LEOOOO
Daca am avut concediu medical timp de 1 an cod 14/cancer am dreptul la concediul de odihna sau plata acestuia .mentionez ca sunt profesor de 30 de ani si nu am ... (vezi toată discuția)