avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua!
am o oprire pe salar de 1/3 acum am primit de la o alta banca o oprire .Acestia din urma au trimis la institutia la care lucrez hotarare judecatoareasca in baza careia sa se retina o parte din salar,cei de la institutie au facut oprirea in completare ajungandu-se la 40-45%din salar dar mi-au si blocat contul de salar ca sa opreasca si din restul de plata care mi se vireaza inca o 1/3 .Este normal ca in aceste conditii cei de la banca la care am contul sa mai faca si ei inca o oprire tot de o 1/3 si sa nu imi deblocheze contul?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:52, 6 August 2012
Retinerile din drepturile salariale,in situatia existentei mai multor recuperari sume ,maxim pot ajunge la 1/2 din salariu
Executorul judecatoresc ,in situatia executari silite se poate indrepta pentru recuperarea sumei prevazute in titlul executoriu asupra bunurilor in evidenta mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare pana la concurenta sumei de recuperat
Domnule ghici, ati inteles ceva din raspunsul inocent de mai sus? Eu n-am inteles nimic.

Daca executorul a pus poprire si la angajator si asupra contului bancar in care va intra salariul, in baza unei adrese din partea angajatorului care va confirma retinerea a 1/3 din salariu, mergeti la executor si cereti-i sa va dea o adresa catre banca in care sa le ceara eliberarea restului de 2/3 din veniturile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire atat pe salar cat si pe restul virat in contul de salariu Tygers Tygers Buna ziua, Am o poprire pe salariu infiintata de un executor judecatoresc, firma imi opreste lunar 1/3 din salariu si restu ii vireaza in contul de salariu ... (vezi toată discuția)
Executare silita PaulMarica PaulMarica buna seara, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele: am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)
Executor bancar Gabriela Alecu Gabriela Alecu un executor bancar ni a blocat cardul de salariu in luna10/2010 la aceea data aveam 1850 ron-nu a vrut sa l deblocheze decat partial in luna 01/2011(nu pot ... (vezi toată discuția)