Buna ziua!
am o oprire pe salar de 1/3 acum am primit de la o alta banca o oprire .Acestia din urma au trimis la institutia la care lucrez hotarare judecatoareasca in baza careia sa se retina o parte din salar,cei de la institutie au facut oprirea in completare ajungandu-se la 40-45%din salar dar mi-au si blocat contul de salar ca sa opreasca si din restul de plata care mi se vireaza inca o 1/3 .Este normal ca in aceste conditii cei de la banca la care am contul sa mai faca si ei inca o oprire tot de o 1/3 si sa nu imi deblocheze contul?
Retinerile din drepturile salariale,in situatia existentei mai multor recuperari sume ,maxim pot ajunge la 1/2 din salariu
Executorul judecatoresc ,in situatia executari silite se poate indrepta pentru recuperarea sumei prevazute in titlul executoriu asupra bunurilor in evidenta mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare pana la concurenta sumei de recuperat
Domnule ghici, ati inteles ceva din raspunsul inocent de mai sus? Eu n-am inteles nimic.
Daca executorul a pus poprire si la angajator si asupra contului bancar in care va intra salariul, in baza unei adrese din partea angajatorului care va confirma retinerea a 1/3 din salariu, mergeti la executor si cereti-i sa va dea o adresa catre banca in care sa le ceara eliberarea restului de 2/3 din veniturile salariale.
Executare silita
PaulMarica
buna seara,
va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele:
am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)