avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident masina firma
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident masina firma

Buna ziua!!!

Am o problema urgenta si nici nu stiam la ce sectie sa postez asa ca am postat aici>Acuma 2 luni am avut un accident cu masina de firma.Problema e ca masina nu are CASCO asa ca patronu m'a obligat sa platesc eu pagubele.As vrea sa stiu daca masina este cumparata in Leasing nu trebuie facut mai nou CASCO , adica nu esti obligat? Si daca ai facut contract de comodare masinii pentru firma nici asa nu ar trebui normal sa aibe CASCO?! Tin sa anunt ca patronul firmei ma preseaza sa platesc reparatiile sustinand ca masina nu este obligata sa aibe CASCO desi este de firma. Astept raspunsuri cat mai repede.

Mii de multumiri :)
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:45, 6 August 2012
nu conteaza daca era obligatoriu casco sau nu. atit timp cit accidentul s-a produs din culpa dvs, sunteti obligat sa achitati reparatiile masinii catre angajator.
Daca masina este in leasing cu siguranta are CASCO,atata timp cat CASCO ii plateste masina angajatorului acesta nu poate sa va oblige pe dvstra sa suportati costurile reparatiei,in situatia in care nu are CASCO o sa fiti obligat sa achitati reparatia masinii conf.Codului Muncii art.254 :
(1) Salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor.

Problema e ca eu nu am semnat niciun contract de munca sau de luare/predare a masinii.
nu are importanta existenta sau nu a contractului de munca, deoarece temeiul raspunderii poate fi raspunderea delictuala si nu cea contractuala.
daca va cere banii, atunci nu are casco. oricum, puteti verifica direct la firma de leasing.
Bun.Haideti sa fi mai direct.Eu cat timp am lucrat la firma respectiva nu am avut contract de muncaa (lucram la negru) si nu am semnat nici contracte pentru masina.Deci eu nu figurez in fira respectiva si tot ma obliga sa o platesc desi ei nu sunt in regula.

Alte discuții în legătură

Plata reparatii masina de serviciu alcida20 alcida20 Buna, am si eu o intrebare: in cazul in care se intampla un accident usor cu masina de serviciu, patronul te poate obliga sa platesti si tu o parte din ... (vezi toată discuția)
Dc nu am avut contract de munca ma poate da in judecata pentru daune ? sweetm sweetm fratele meu a lucrat la o firma de transport fara contract de munca fara nici un document semnat si a primit o cursa in afara unde din pacate a adormit la ... (vezi toată discuția)
Obligativitate casco - leasing gygy83 gygy83 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am terminat recent leasingul la un autoturism ... pe 16.01.2012 mi s-a facut transferul de proprietate. Polita Casco mi-a ... (vezi toată discuția)