avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament persoana singurã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament persoana singurã

Sunt o peroană singură necăsătorită.Tatăl meu este decedat trăieşte numai mama mea.Nu am fraţi sau surori.Pot lăsa toate bunurile ce le deţin prin testament unei alte persoane care nu este rudă cu mine.Mama nu are nici ea fraţi sau surori.
În cazul decesului meu cui revin bunurile mele dacă nu există testament ?
Cel mai recent răspuns: ContSters207149 , utilizator 12:56, 6 August 2012
Mama dvs. este mostenitor rezervatar si are o rezerva de 1/2 din mostenirea dvs. Deci aveti libertatea de a lăsa cui doriti 1/2 din mostenire.

Dacă mama dvs. moare înainte, aveti libertate totală de a decide ce și cum.
În cazul decesului meu cui revin bunurile mele dacă nu există testament ?


In absenta testamentului, mostenirea revine in intregime mamei, daca va mai fi in viata. In caz contrar, mostenirea este vacanta si revine statului.
La moment puteti dispune liber de 1/2 din bunurile pe care le detineti, intrucat mama are o rezerva de 1/2 din succesiune. In caz contrar, mama dvs va avea totalitatea masei.
Daca mama decedeaza inainte, au vocatie succesorala rudele colaterale pana in gradul IV (fratii sunt rude de gradul II, unchiul si nepotul - de gradul III, verii primari - de gradul IV). In cazul in care nu sunt rude pana la gradul IV, succesiunea este declarata vacanta si revine statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Soț supraviețuitor Dragoș441 Dragoș441 Soț și Soție căsătoriți de peste 40 de ani Ea, decedata și soțul supraviețuitor Bunuri: Casa moștenită de la mama decedatei. Nu au copii, ... (vezi toată discuția)
Identificarea moștenitorilor simioncarmen simioncarmen mama cu tatal vitreg au construit o casa. Eu sunt unica fiica (din partea mamei), tatal vitreg nu are rude de gradul 1. Dupa moartea lor cine mosteneste casa? ... (vezi toată discuția)