Am divortat de sotie acum 8 luni prin decizie de comun acord; eu am plecat in chirie, ea a ramas in apartament cu toate bunurile, eu platesc pensie alimentara copilului, platesc toata rata la banca (care e pe ambii, dar eu sunt titular) si nu gasesc o cale de a o convinge sa ne partajam bunurile, ea profitand de faptul ca stie ca nu imi permit financiar actiunea legala (avocat, executor, evaluator, taxe de timbru, etc). Ce alta cale poate exista ?
Daca nu intelege.. cai nu prea exista. Puteti apela la o varianta extrema.. nu mai platiti rata, apartamentul va fi executat silit si daca ramane ceva din vanzarea apartamentului vi se returneaza, daca suma cu care se va vinde va fi mai mica, ambii fosti soti vor ramane datori.
Ii puteti prezenta fostei sotii si varianta asta.
va recomand si varianta incheierii unui acord de mediere, taxa de timbru se restituie in integralitate in acest caz (inca mai este in vigoare aceasta reglementare). Luati legatura cu un mediator si o sa va explice care este procedura de urmat.
medierea nu este obligatorie insa prezinta avantajul ca, in cazul in care veti ajunge la un acord, totul se termina foarte repede in comparatie cu un proces in instanta. Costul medierii depinde de mediator. Legea nu impune un anumit onorariu in functie de cauze. Profesia de mediator fiind o profesie libera, independenta si onorariile sunt cele fixate de mediator in mod liber si pot fi chiar si negociate, nimeni nu interzice acest lucru.
Divort
elninio2010
vreau sa divortez, atat eu cat si sotia suntem de acord,avem un copil minor(7ani),avem un apart. in rate prin banca, platim rate la el ,ne-am inteles atat in ... (vezi toată discuția)
Divort
nucusor
cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor?
9 (vezi toată discuția)