avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandirea unei case cu contract v-c cu uzu-fruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandirea unei case cu contract v-c cu uzu-fruct viager,inaintea casatoriei

Am si eu o nelamurire,daca ma poate ajuta cineva. Bunicii mei vor sa imi lase casa lor,in care locuiesc, prin contract de v-c cu clauza de uzu fruct viager, astfel incat sa devin proprietar dupa decesul lor.
1.Daca eu o sa ma casatoresc dupa ce vom incheia acest contract, in cazul unui divort, sotul meu o sa aiba drepturi asupra acestei case?
2. Copiii bunicilor mei sau ceilalti nepoti o sa mai poata avea vreun drept asupra acestui imobil? Se poate contesta acest contract? Pot ramane fara aceasta casa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andruskavl , utilizator 18:33, 6 August 2012
1.sotul nu va avea nici un drept.
2.poate fi atacat de catre ceilalti mostenitori dar sansele sunt minime mai ales daca va veti indeplini obligatiile asumate prin contract.Deci nu aveti cum sa ramaneti fara casa!
Va multumesc frumos pt raspuns. M-am lamurit! O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere și constituire uzufruct viager ContSters457659 ContSters457659 Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine ... (vezi toată discuția)
Uzufruct intre soti anonimiu anonimiu daca unul din soti are o casa cumparata inainte de casatorie (bun propriu) in care locuiesc ambii soti si doreste ca celalalt sot sa poata locui in casa ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire casa care sa nu fie atacate in instanta dodorel62 dodorel62 Buna dimineata. Eu am fost casatorit , iar parintii mei mie si fostei sotii ne-a facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere mie si fostei sotii, ... (vezi toată discuția)