avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... RECTIFICARE CARTE FUNCIARA
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

RECTIFICARE CARTE FUNCIARA

Buna ziua,

Va scriu pentru ca am foarte multe nelamuriri in legatura cu pasii ce trebuie urmati dupa achizitionarea unui teren.Acesta a fost obtinut innainte de casaturie.Dupa casatorie dat fiind faptul ca mi s-a schimbat numele mi-as dori sa modific si cartea funciara ,facandu-se rectificarea numelui.Totodata as vrea sa stiu daca este posibil ca in cartea funciara sa apara trecut si sotul desi terenul a fost achizitionat innainte de casatorie, doar pe numele meu!
Mi-as dori ca dat fiind faptul ca impreuna vom construi o casa pe acel teren toate actele sa fie pe numele amandurora!!Problema e ca am tot intrebat si nu am primit inca un raspun clar cu o baza legala.Sper ca macar certificfatul de urbanism sau autorizatia de constructie sa poata fi eliberata pe numele amandurora!!

Va multumesc anticipat tuturor celor care imi pot oferi un raspuns !!!
Cel mai recent răspuns: Amalia Dana Girbo , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 01:49, 9 August 2012
Va multumesc tuturor pentru toate detaliile oferite!!!As vrea sa clarific un lucru ,multumesc lui D-zeu relatia noastra este foarte frumoasa si nu ne gandim la un eventual divort!!!Terenul a fost achitat integral innainte de casatorie !!!Acum insa as vrea sa figuram amandoi in toate actele existente pentru a usura toate drumurile ce trebuie facute la institutii pentru diverse aprobari si nu numai cat si a fi permanent necesara imputernicirea notariala pentru ca eu nu pot fi prezenta in momentul respectiv!!!Ba mai mult atat timp cat cheltuielile sunt comune mi-as dori ca tot ce tine de constructia in sine sa fie pe numele amandurora!
Nu cred ca e foarte rau sa imi doresc corectitudine !
Si totusi nu am inteles daca legal se poate obtine sau nu autorizatia de contructie pe numele ambilor parteneri!

Multumesc anticipat tuturor pentru amabilitate!
Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
011209, utilizator
Da autorizatia se poate obtine pe numele amandurora. Aici nu e vorba de corectitudine.. casa daca este construita in timpul casatoriei este bun comun fie ca sunteti dvs. corecta fie ca nu.. asa e legea. Pt. autorizatie adresati-va unui arhitect
Conform noului Cod CIvil, bunurile proprii dobândite înainte de căsătorie pot să fie trecute în patrimoniul comun soților.
Vezi art. 319 alin. 2 Cod CIvil:
„(2) In timpul casatoriei, regimul matrimonial poate fi modificat, in conditiile legii.”

Deci puteți încheia un act notarial prin care terenul să fie trecut în comunitatea de bunuri ale soților și apoi să obțineti toate actele necesare construcției pe numele ambilor soți.
Aveti idee ce trebuie facut pentru a obtine autorizatia pe numele amandurora!Am fost la primarie si cei de acolo mi-au spus ca nu stiu, eventual un notar sau un avocat imi poate oferi o solutie!

multumesc!
amaliag a scris:

Pt. autorizatie adresati-va unui arhitect

Sau puteti incepe prin depunerea (la primarie) unei cereri pentru eliberare certificat de urbanism la care sa atasati extrasul c.f. si un plan de situatie 1:5000 ( de preferabil ).

Dar ma re-repet.. adresati-va unui arhitect si va lamureste el cu tot.

Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
Amalia Dana Girbo, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele ambilor soti pe autorizatia de constructie ap_florin ap_florin Buna ziua.Vin cu o intrebare l-a dumneavoastra,am luat un teren in concesiune pe numele meu si vreau impreuna cu sotia sa ne construim o casa.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Receptie si intabulare constructie noua pclaudia13 pclaudia13 Buna ziua. In cazul in care eu ridic din banii parintilor, pe un teren cumparat de mine, o constructie pe care nu reusesc sa o finalizez pana la casatoria mea, ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)