Buna ziua va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatorul caz :
Am o casa cu teren de vanzare am gasit cumparatorul doar ca acesta nu are toti banii ami da jumatate acum iar pentru cealalta jumatate sa-l mai astept o luna doua , nu ma deranjeaza ca-l mai astept doar ca as dori sa stiu cum trebuie sa procedez la intocmirea actelor adica exista o clauza care sa nui poata permite sa fie proprietar pe casa doar dupa ce achita toata suma . dati-mi va rog cativa pasi cum trebuie sa procedez .
daca nu selectez bine categoria pe forum va rog sa ma corectati .
Va multumesc .
cred ca un contract de vanzare cumparare sub conditie rezolutorie sau sub conditie suspensiva, dar mai bine consultati un avocat sau postati mesajul in sectiunea drept civil
Faceti un ante-contract de vanzare-cumparare(tot la notar), el va da o "arvuna" si d-voastra ii tineti terenul pana cand face rost de toti banii, dar treceti acolo in contract de exemplu, ca timp de 2-3 luni de la data semnarii ante-contractului ii tineti terenul si ca la sfarsitul acestei perioade el se obliga sa vina cu toti banii si ca d-voastra oo sa-i vindeti atunci terenul. Daca nu vine in acest interval cu banii, atunci pierde el arvuna si ramaneti cu terenul.
Puteti incheia contractul de vanzare-cumparare introducand un pact comisoriu de gradul IV, pentru restul de pret, notarea lui in cartea funciara cu clauza termenului de achitare integrala sub conditia revenirii la situatia dinaintea semnarii contractului. Deci cumparatorul pierde proprietatea in cazul in care nu achita la termen sumele mentionate.