avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Folosire imagini publicitare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Folosire imagini publicitare

Buna ziua,

As dori sa stiu daca este legal sa folosesc imagini (facute de mine) cu diverse cladiri din Bucuresti pentru produse promotionale (calendar/agenda).

Ca sa fiu putin mai explicit, ma intereseaza daca trebuie ceva aprobare sa folosesc o poza cu Arcul de Triumf sau Parlamentul (repet poza facuta de mine).

Multumesc
Puteti folosi imaginile surprinse de dvs, atata timp cat ele nu contin si persoane de la care nu aveti acordul.
Se pot folosi. Pot contine chiar si persoane daca sunt dificil de recunoscut (ex: oameni pe strada pozati de la distanta, multimi de oameni, etc.)

In general, daca sunt in locuri publice, nu e nevoie de autorizare expresa. Singurele probleme potentiale ar putea aparea daca in poza apare o persoana publica care este usor de recunoscut, deoarece astfel v-ati folosi de imaginea ei pentru propria promovare.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
corasa, utilizator
buna ziua, in cazul unor flyere care contin o poza din curtea unei gradinite cu copii pozati din spate , in care unul apare cu fata ,e vreo problema? directorul gradinitei m-a sunat si mi -a zis ca nu am avut acordul lui, dar in poza nu se vede nimic care sa arate ca e vorba despre gradinita lui, se vede doar gazon si gard din beton, copii cu spatele, ..am avut acordul parintilor sa fac poze ...ce lge reglementeaza astfel de cazuri..? multumesc
Ce va intereseaza pe dvs. veti gasi in Codul Civil, Capitolul 2 - Respectul datorat fiintei umane si drepturilor ei inerente, Sectiunea 3 - Respectul vietii private si al demnitatii persoanei, art.70- 77.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denigrare online mateisiminaoana mateisiminaoana As avea o intrebare. Sunt foarte la moda acum grupurile de socializare pe facebook, unde oamenii se jignesc ca la usa cortului. Cum se poate apara o persoana ... (vezi toată discuția)
Postarea fotografiilor (in care apar copii) pe facebook MihaiDamas MihaiDamas Pe Facebook sunt postate o multime de fotografii ale copiilor care frecventeaza gradinita, scoala, sub diverse forme: jocuri, serbari, reclama gradinitei, ... (vezi toată discuția)
Poza furata și postata pe foarte multe site-uri. Cristian19882016 Cristian19882016 Buna ziua, In urma cu aproximativ 10 ani cand exista site-ul de socializare ''hi5'' cineva mi-a furat poza de pe profil si a postat pe un site care aparuse ... (vezi toată discuția)