As dori sa stiu daca este legal sa folosesc imagini (facute de mine) cu diverse cladiri din Bucuresti pentru produse promotionale (calendar/agenda).
Ca sa fiu putin mai explicit, ma intereseaza daca trebuie ceva aprobare sa folosesc o poza cu Arcul de Triumf sau Parlamentul (repet poza facuta de mine).
Se pot folosi. Pot contine chiar si persoane daca sunt dificil de recunoscut (ex: oameni pe strada pozati de la distanta, multimi de oameni, etc.)
In general, daca sunt in locuri publice, nu e nevoie de autorizare expresa. Singurele probleme potentiale ar putea aparea daca in poza apare o persoana publica care este usor de recunoscut, deoarece astfel v-ati folosi de imaginea ei pentru propria promovare.
buna ziua, in cazul unor flyere care contin o poza din curtea unei gradinite cu copii pozati din spate , in care unul apare cu fata ,e vreo problema? directorul gradinitei m-a sunat si mi -a zis ca nu am avut acordul lui, dar in poza nu se vede nimic care sa arate ca e vorba despre gradinita lui, se vede doar gazon si gard din beton, copii cu spatele, ..am avut acordul parintilor sa fac poze ...ce lge reglementeaza astfel de cazuri..? multumesc
Ce va intereseaza pe dvs. veti gasi in Codul Civil, Capitolul 2 - Respectul datorat fiintei umane si drepturilor ei inerente, Sectiunea 3 - Respectul vietii private si al demnitatii persoanei, art.70- 77.