avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi aparitie intr-un ziar de scandal
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi aparitie intr-un ziar de scandal

Buna ziua,
Acum o zi am aparut intr-un articol dintr-un ziar online [editat] cu un subiect total deplasat, am fost pozat pe strada, mai exact in fata blocului meu, purtand un costum din cap pana in picioare de girafa.
Pozele au fost editate, mi s-a pus o banda neagra pe ochi pentru a nu fi recunoscut, dar partea proasta e ca exista si o inregistrare video care nu a mai fost blurata si practic ma poate recunoaste oricine. Intrabarea mea este: au dreptul sa posteze ceva neblurat cel putin fara acordul meu? Daca nu, ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc mult,
A.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Claudia Jelea , Avocat 14:58, 9 Iunie 2013
Pentru a va folosi si publica imaginea (intr-o fotografie si/sau inregistrare video), ar fi trebuit sa aiba acordul dumneavoastra.

Puteti trimite o solicitare (in scris) la redactia cancan.ro, rugandu-i ori sa elimine materialul in care apareti, ori sa blureze imaginea asfel incat sa nu fiti recunoscut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a fotografia mașini si numere de inmatriculare switch switch Am un prieten care vrea sa pună poze cu cele mai scumpe mașini de pe străzile bucureștene. Problema e ca nu știm dacă are voie sa le pozeze în primul ... (vezi toată discuția)
Caen danicul danicul Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: care cod CAEN se potriveste pentru serviciul/activitatea de editare a pozelor, formare baze de ... (vezi toată discuția)
Autorizatii Xandor Xandor As dori sa stiu daca pentru un SRL-D cu codul caen 7420- Activități fotografice ,sunt necesare anumite autorizatii de functionare de la primarie avand in ... (vezi toată discuția)