avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... baza legala calcul indemnizatie concediu odihna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

baza legala calcul indemnizatie concediu odihna profesori

Care este baza legala pentru calculul indemnizatiei de concediu de odihna pentru cadrele didactice?
Conform Codului muncii:
art.145
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
----------------
Alin. (1) al art. 145 a fost modificat de pct. 54 al art. I din OUG nr. 65 din 29 iunie 2005, publicata in MO nr. 576 din 5 iulie 2005.

(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
In timp ce OMECTS nr 5559/2011 prevede la Art. 10. - (1) Pe durata concediului de odihna cadrele didactice au dreptul la o indemnizatie calculata in raport cu numarul zilelor de concediu inmultite cu media zilnica a salariului de baza, a sporului de vechime si, dupa caz, a indemnizatiei de conducere, luate impreuna, corespunzatoare fiecarei luni calendaristice in care se efectueaza zilele de concediu. In cazul in care concediul de odihna se efectueaza in cursul a doua luni consecutive, media veniturilor se calculeaza distinct pentru fiecare luna in parte
(2) Media zilnica a veniturilor se stabileste in raport cu numarul zilelor lucratoare din fiecare luna in care se efectueaza zilele de concediu de odihna
As dori sa stiu mai exact daca gradatia de merit si dirigentia intra in calculul indemnizatiei concediului de odihna?

Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:50, 7 August 2012
baza de calcul pentru concediul de odihna al cadrelor didactice este OMECTS 5559/2011 .
Indemnizatia de dirigentie precum si gradatia de merit intra in calculul indemnizatiei de co,fiind drepturi salariale cu caracter permanent,iar in cf. cu prevederea art10al(3)din Ordin 5559/20111:
(3) In calculul indemnizatiei concediului de odihna acordat cadrelor didactice se iau in considerare si drepturile salariale care se acorda cu caracter permanent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna silvivien silvivien Lucrez in invatamant si din 17 ian. 2017 pana la 15 iunie 2018 sunt in concediul medical, cod 14. De la 15 iunie 2018 pot sa imi iau concediul de odihna. Va ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia concediului de odihna angela_firu angela_firu M-ar interesa sa aflu cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu de odihna ,in cazul unui profesor ,care pe langa norma de baza( 16 ore -invatamant ... (vezi toată discuția)
Co cadre didactice selena08 selena08 Buna ziua!As dori sa stiu si eu in cate zile se plateste concediul de odihna?Se plateste integral sau partial?Va multumesc!O zi placuta sa aveti! (vezi toată discuția)