avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 CIM la acelasi angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 CIM la acelasi angajator

Buna ziua,

Din cate stiu, art. 35 alin. 1 din Codul Muncii stipuleaza: "Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea". - fara a stipula despre ce fel de CIm este vorba 8 ore sau 2 ore.

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: un angajat are un CIM (8 ore) suspendat pentru o anumita functie si urmeaza a fi angajat (CIM 8 ore) pe o alta functie la aceeasi firma.

Se poate?#-o
Este legal?

Multuemesc
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 16:01, 7 August 2012
Legal se poate (adica legea nu interzice) dar nu inteleg de ce este suspendat primul CIM.

Nefiind specificat tipul de CIM ,cu timp integral sau partial, este perfect legal.
O persoana poate avea cate CIM doreste, daca face fata.In situatia dvs, avand 1 CIM suspendat pe o perioada,al 2-lea CIM il puteti face pe perioada determinata=cu perioada de suspendare a celuilalt, dar tot cu timp integral

Multumesc
CIM este suspendat pentru ca exista un contract de mandat.
Problema mea este urmatoarea, poate ma puteti ajuta cu o explicatie:
nu pot inregistra al doilea contract in revisal, primind mesajul "Eroare. Un angajat nu poate avea doua sau mai multe contracte de munca cu norma intreaga"
Cerinta este ca alt doilea contract sa fie pe durata nedeterminata. Mai este legal.
Incadrarea pe doua sau mai multe contracte de munca la acelasi angajator trebuie sa se efectueze pe posturi/ functii diferite.

Alte discuții în legătură

Contract de munca carmenliv carmenliv un angajat poate avea 2(doua) contracte de munca cu cate 8 ore/zi la acelasi angajator? (vezi toată discuția)
Un nou cim cu program de 2 ore, pe langa cim-ul existent bcfbmv bcfbmv Buna ziua, Spuneti-mi va rog, cum se trece pe cartea de munca (sau nu), daca vreau sa inchei un nou CIM (cu program de 2 ore) pe o alta functie, la aceeasi ... (vezi toată discuția)
2 contracte de munca la acelasi angajator florentinal florentinal Am si eu o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv: lucrez la o institutie publica care a preluat de curand de la spitalul municipal toate cabinetele scolare; ... (vezi toată discuția)