avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imposibilitate plata credite
Discuție deschisă în Executare silită

Imposibilitate plata credite

Buna ziua!
Situatia mea este urmatoarea..am facut 3 credite de nevoi personale acum cinci ani, pe care le-am platit la zi pana cand am nascut acum 2 ani. De atunci am platit lunar cel putin jumatate din rata la fiecare credit, dar totusi am acumulat multe zile de intarziere. Nua existat nici macar o luna sa nu platesc ceva, dar niciodata mai putin de jumatate din rata. Intre timp am divortat, nu primesc nici pensie alimentara pt copil, iar venitul este insuficient pt a putea achita integral datoriile. Am cerut bancilor sa platesc atat cat pot lunar, dar nu au fost de acord. Intrebarea mea este...se poate sa fiu executata pe salariu, chiar daca platesc lunar o suma? Si cum ar fi mai bine sa fac...sa la s sa fiu executata sau sa continui sa platesc atat cat pot lunar? Daca as lasa sa fiu executata, jumatatea din salariu pe care ar putea sa o ia bancile ar fi infinit mai mica decat ce platesc acum!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:23, 7 August 2012
Buna ziua,
Vi se poate executa silit orice bun mobil sau imobil, pe langa poprirea pe 1/2 din venituri. Nu este obligatoriu sa platiti ceva de buna voie, daca ei va pun poprire.
Buna ziua! Multumesc pt raspuns! Nu au ce sa execute in afara de venit! Nu detin nimic pe numele meu! Intrebarea este daca indiferent ca platesc sau nu lunar o suma, tot acolo ajung adica la executare! Atunci care mai este diferenta intre cei care nu platesc nimic si cei care platesc lunar, doar ca nu mai pot plati integral rata?
Nicio diferenta, atata vreme cat banca e obligata sa constituie provizioane pentru intarzierea in plata ratelor. Dpdv legal, neplata in intregime a ratei e cam acelasi lucru cu neplata totala a ratei.

Depinde numai de banca cum decide sa actioneze in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sulta prin poprire venituri ContSters403290 ContSters403290 Buna! Am de platit o sulta.Am primit instiintarea de poprire pe salariu dar si somatie pt executarea silita a unui imobil.Se poate executa in acelasi timp si ... (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Actiune instanta coplatitor laura-jurist laura-jurist buna ziua un coplatitor ( nu girant) care refuza sa isi indeplineasca obligatia de plata a unui credit, in solidar cu imprumutatul principal, poate fi ... (vezi toată discuția)