avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INFORMATII DESPRE ALOCATIA PT. NOU-NASCUTI IN ITALIA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INFORMATII DESPRE ALOCATIA PT. NOU-NASCUTI IN ITALIA

BUNA ZIUA.AS DORI SA STIU DACA PENTRU UN NOUNASCUT IN ITALIA CU AMBII PARINTI DEZOCUPATI SE DA ALOCATIA DE STAT,CE ACTE AVEMNEVOIE SI UNDE TREBUIESC DEPUSE.MAI SE POATE FACE CEVA IN CAZUL IN CARE COPILUL ARE DEJA DOUA LUNI DE VIATA?VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:48, 9 August 2012
1. Daca locuiti in Romania luati legatura cu Primaria deoarece aveti dreptul la alocatia nde stat pentru copii (o sa va spuna si ce acte va mai trebuie in afara de actele de identtate ale parintilor copilului si certificatul de nastere al copilului)

2. Din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii:

Art.6
...
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
(6) Dreptul la alocatia de stat pentru copii inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care nu mai sunt indeplinite conditiile de acordare.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia copilului meu clamparustefan clamparustefan buna ziua am si eu o intrebare ,am o fetita nascuta in italia nu am beneficiat de nici o alocatie in italia si acum am depus actele pt alocatie in romania ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil mirceadavid mirceadavid suntem o famile ce in ultimi ani a lucrat in strainatate , avem un copil nascut acolo si este de un an in tara , am incercat sa obtinem alocatie pentru copil ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil nou nascut l_cipry_v l_cipry_v vreau sa stiu copilul este nascut pe 25 iunie si indemnizatia de cand se da nu de la data nasterii copilului? (vezi toată discuția)