avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... admisibilitate pe cerere de succesiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

admisibilitate pe cerere de succesiune

este admisibila o cerere prin care instanta:
-sa constate deschisa succesiunea
-sa constate calitatea
Vreau sa vand casa parintilor mei si imi trebuie ceva la mana iar notarii nu vor sa imi dea certificat de calitate..Desigur, dupa asta vreau sa fac si acte pe teren si casa -gandesc o actiune in uzucapiune..si asta pentru ca parintii mei au cumparat cu "chitanta de mana" iar in casa locuieste alt frate care nu-i interesat nici de succesiune si nici de acte...
Cel mai recent răspuns: ContSters258703 , utilizator 19:14, 7 August 2012
da se poate....dar dureaza
nu stiu sigur cu cine ma judec...noi fiind 2 frati
iata ce vreau de fapt sa fac si doresc o opinie pertinenta..Instanta:
- sa constate deschisa succesiunea
- sa constate calitatea mea de unic mostenitor
- sa constate ca fratele meu e strain de succesiune prin neacceptare
- sa constate uzucapiunea de 30 de ani ( sigur in contradictoriu cu ceilalti posesori)
- sa constate accesiunea pt constructiile de pe teren
- sa constate ca masa e compusa din terenul si constr ce formeaza obiectul uzucapiunii/accesiunii
- sa dipuna partajul prin atribuire in natura catre mine.. in caz de respingere a cererii de prescriptie a dreptului de optiune..cu plata sultei cuvenite catre fratele meu
- sa constate intervenita vanzarea/cumpararea intre mine si promitentul cumparator, pronuntarea unei hot care sa tina loc de act....si cu obligatia promitentului vanzator la plata diferentei de pret...
:"> nu stiu care/cum sunt admisibile si ce parati am pe partaj:)...
Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
ContSters258703, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori fara succesiune poate deschide carte funciara ? benga112 benga112 Situatie dificila pentru Intabulare+carte funciara poate fii un abuz din partea autoritatilor? Se poate vinde o casa in aceasta situatie ? Fara succesiune ? ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzucapiune invocat de mostenitori? leus leus Parinti decedati in urma cu 10 si respectiv un an .Au locuit din 1972 ,la ultimul domiciliul respectiv pina in 2000 tatal cind adecedat si pina in 2010 mama ... (vezi toată discuția)
Imi este refuzat dreptul de a deschide carte funciara benga112 benga112 Ne este refuzat dreptul de a deschide carte funciara pe numele nostru In anul 1999 parintii au cumparat o casa la tara pe chitanta de mana,Cumparator Gigi si ... (vezi toată discuția)