avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical ingrijire copil

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca pot primi concediu medical pentru ingrijire copil de 12 ani operat si imobilizat in ghips. Copilul nu se poate ridica din pat si nu se poate ingriji singur. Medicul de familie al copilului spune ca nu-mi poate da concediu medical, pentru ca are mai mult de 7 ani. Pe biletul de externare scrie:" Pacientul are nevoie de insotitor permanent 10 saptamani".
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:57, 7 August 2012
In cf. cu preveferile OUG158/2005,concediul medical pt. ingrijirea copilului se poate acorda doar pana la implinirea de catre copil a varstei de 7 ani sau in cazul copilului cu handicap pt. afectiuni intercurente pana la 18 ani,deci pt.un copil la 12 ani ,fara handicap,nu veti putea beneficia de acest concediu,indiferent de diagnostic sau indicatiile medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru copil cu handicap elennna elennna Buna. Daca am un copilas incadrat in handicap grav de cate zile de concediu anual pt ingrijirea lui pot beneficia? acestea se acorda separat de concediul meu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ingrijire copil bolnav cu varsta de 2 ani si 2 luni miranic miranic Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca medicul de familie imi poate elibera concediu medical pentru ingrijirea fetitei mele care are 2 ani si 2 luni si a fost ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu pentru ingrijire copil bolnav? myo myo Buna seara! am fost in concediu pt cresterea copilului pana pe 24 decembrie,cand a facut copilul 2 ani , si am fost instiintata ca voi fi data in somaj , acum ... (vezi toată discuția)