avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită victima unei agresiuni
Discuție deschisă în Executare silită

victima unei agresiuni

buna seara!am si eu o pl.sunt casatorita si sotul este plecat din tara la munca.din cauza neintelegerilor cu soacra, am hotara impreuna cu sotul ca pana la intoarcerea lui sa locuiesc cu mama mea.am plecat din casa soacrei dar certuriile au continuat.ma suna imi aducea tot felul de acuzatii .reprosuri si jigniri.am fost mi-am luat bunuriile materiale si hainele urmand sa le i-au altadata.cand mi-am sunat soacra si i-am zis ca merg dupa lucruri mi-a zis ca la ea in casa nu mai am ce cauta desi am mutatia definitiva acolo.am solicitat ajutorul politiei si mi-au spus ca am ajut din partea lor sa imi recup lucrurile si unele acte.vb cu sotul la tel mi-a zis ca pot merge sa imi i-au lucrurile fara politie ca nu se va opune.am sunat-o pe soacra sa o anunt ca merg dupa lucruri si mi-a zis ca in 2 h pot merge.cand am ajuns am sunat-o si mi-a zis ca nu e acsa ca e la medicul de familie si ca o va trim pe cealalta nora care are domiciliul tot acolo sa imi deschida.eram impreuna cu mama,am intrat in curte apoi cumnata mea a inchis poarta cu cheia si impreuna cu sora ei s-au napustit asupra mea si m-au luat la bataie.mama s-a bagat intre noi dar a fost lovita si ea.am primit pumni,m-a dat cu capul de zidul casei,am fost trasa de par.mai rau este ca am vrut sa intru in casa si am avut mana pe geam si cumnata mea a dat cu piciorul si in mom acela am fost taiata la mana.am chemat salvarea si politia.cand a ajuns salvarea nu puteam iesi din curte din cauza ca eram inchise.surpriza iese din casa sa deschida poarta soacra mea care din spusele ei trebuia sa fie la medicul de familie.m-a luat in salvare am primiit primul ajutor si la cateva minute a sosit si politia.mi-a luat declaratia mie si mamei mele.a doua zi am fost la medicul legist mi-a eliberat certificatul medical cu diag plaga taiata antebrat drept si necesit 9 zile de ingrijiri medicale daca nu survin complicatii.ce trebuie sa fac sa mi se faca dreptate?soacra mea a stat ascunsa in casa!va intra ca complice?va multumesc
Cel mai recent răspuns: yone , utilizator 00:35, 15 Ianuarie 2009
Dumneavoastra ati fost victima infractiunii prevazute de art 180 cod penal:
ART. 180 Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
(2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2^1) Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.

Deci dumneavoastra trebuie sa feceti plangere prealabila la organele de cercetare penala impotriva agresoarei in termen de 2 luni de la data savarsirii faptei (deoarece stiti cine este faptuitorul).
Este cam greu sa o acuzati pe soacra de complicitate, dar este posibil ca agresoarea sa zica ca a fost pusa de soacra sa va loveasca si astfel soacra poate fi acuzata de instigare la infractiunea de lovire.
va multumesc foarte mult!imi sunteti de mare ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala ? victoriaierima victoriaierima Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti cum procedez ? Sotul meu a fost lovit miseleste cu o sticla in cap de catre un individ, in urma loviturii s-a ales cu ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa ar fi? zizourapid zizourapid am avut un conflict cu o persoana care a luat 16 zile de ingrijiri,ce pedeapsa penala as putea primii? multumesc anticipat de raspuns (vezi toată discuția)
Agresiune fizica Alinutza37 Alinutza37 In luna decembrie 2014 sotul meu a fost agresat fizic de doi veri. A primit 4 zile de ingrijiri medicale, urmeaza sa depunem plângere penală la parchet. Ce ... (vezi toată discuția)