am si eu o mare rugaminte daca ma poate indruma cineva ca am patito rau de tot
am fost oprit in trafic de un echipaj de politie si mi sa cerut actele la control bine intyeles ca am dat toate actele iar dupa ce ma verificat domnul politist mia spus ca am permisul suspendat pt cumulul a 15 puncte din data de 9.07.2012 cu prelugire pina in 6.09.2012 eu nu am luat la cunostinta despre acest cumul deoare ce domiciliul la care am adresa afost vandut si eu nu mai locuiesc acolo si una peste alta mi sa spus de catre domnul politist ca mi se face dosar penal pt conducere cu permisul suspendat va rog daca puteti sami dati un sfat vas fii pe deplin recunoscator
HG1391-reg.aplic.oug 195
Art. 209. – (1) La cumulul a cel putin 15 puncte de penalizare, serviciul politiei rutiere din judetul care are în evidenta conducatorul de autovehicul comunica acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data înregistrarii în evidenta a ultimelor puncte de penalizare, sanctiunea contraventionala complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, precum si obligatia de a se prezenta la sediul politiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înstiintarii scrise, pentru a preda permisul de conducere.
(4) În cazul în care titularul permisului de conducere nu se prezinta la politie, în termenul prevazut la alin.(1), perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se majoreaza, de drept, cu 30 de zile.
(5) În situatia în care titularul permisului de conducere face dovada imposibilitatii prezentarii la politie în termenul de 5 zile de la primirea înstiintarii scrise, perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule dispusa potrivit alin.(4) se anuleaza.
faceti dovada ca nu mai locuiti la adresa respectiva.
chiar daca aveti permis de conducere in care este inscris domiciliul, acest fapt nu are nicio relevanta din moment ce modificarea oug 195 prin oug 69/2007 a scos obligativitatea de schimbarea a permisului la schimbarea domiciliului. permisele de acest tip raman valabile pana la expirarea valabilitatii.
~ final discuție ~