avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... acte teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

acte teren

Buna ziua,
ce acte trebuie sa primesc de la vanzatorul unui teren pe care doresc sa ridic o casa?
Cel mai recent răspuns: Amalia Dana Girbo , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:51, 8 August 2012
Eu va sfatuiesc sa mergeti impreuna la un notar si va zice acesta ce acte trebuie pentru perfectarea vanzarii.

In principiu vanzatorul trebuie sa aiba act de proprietate pt terenul respectiv, certificat fiscal, terenul sa fie inscris in CF, extras de C.F., certificat de casatorie daca vanzatorul sau cumparatorul sunt casatoriti.

Daca doriti sa construiti o casa interesati-va si dvs. inainte la primarie ce acte aveti nevoie pentru constructie pe terenul respectiv. Eventual spuneti-i vanzatorului sa scoata un certificat de urbanism pentru construire dupa care consultati un arhitect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare pamant andreisuciu73 andreisuciu73 buna tuturor.as vrea sa stiu la cumpararea unui teren care in cartea funciara ii trecut ca si teren arabil,cu suprafata de 650m cat m ar costa toate taxele la ... (vezi toată discuția)
Am construit fara autorizatie 2 camere si o sala.cum intru in legalitate? titina12 titina12 am achizitionat un teren la marginea orasului si fiindu-mi necesara mutarea urgenta, am si inceput lucrarile de constructie a 2 camere si sala pana la ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara 011209 011209 Buna ziua, Va scriu pentru ca am foarte multe nelamuriri in legatura cu pasii ce trebuie urmati dupa achizitionarea unui teren.Acesta a fost obtinut ... (vezi toată discuția)