avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumuturi bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumuturi bancare

buna ziua,
as dori sa-mi spuneti daca in cazul in care o persoana a efectuat un imprumut intr-o banca din strainatate pentru achizitionarea unui imobil si a ajuns in imposibilitate de plata, imobilul este ipotecat de acea banca( alta conditie nu exista in contract), poate actiona in tara( romania) ca sa-si recupereze diferenta de bani( dintre valoarea imprumutata si valoarea obtinuta prin vanzarea actuala a imobilului)?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 11:08, 9 August 2012
Atata timp cat asupra imobilului exista o ipoteca, creditorul, indiferent de unde este sau cine este, poate decide exercitarea dreptului instituit in favoarea sa asupra imobilului.
imobilul achizitionat este ipotecat,dar in cazul in care nu este acoperit imprumutul, banca poate recurge la recuperare prin actiune in exterior( sechestru pe alte bunuri)?
Domnule, incercati sa va exprimati inteligibil. Recititi intrebarea pusa si vedeti daca se intelege ceva din ce ati spun.

Noroc cu cel de al doilea mesaj.

Da, creditorii pot sa execute silit orice bun al dvs ptr recuperarea in intregime a creantei, inclusiv bunuri aflate in alta tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit fara ipoteca ! infolegi infolegi In cazul creditului de nevoi personale se poate face executare silita pe proprietati ( casa, masina, etc ) daca in contract au fost specificate ca si garanti ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare admisa in baza articolului1800 pct.2 cod civil cristiancsv cristiancsv in baza unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabile am demarat procedura de executare printr-un birou executor.persoana executata are garantat un ... (vezi toată discuția)
Definire notiunea de co-imprumutat harris_bmb harris_bmb doresc sa solicit un credit prima casa si valoarea ratei reprezinta 25% din venitul meu net pe luna. Deci nu este nevoie ca sotia sa contribuie cu venitul ei ... (vezi toată discuția)