avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

fiica mea a suferit un accident a vrut sa treaca strada sau a avut intentia de a intra in masina ei si a fost luata din plin de o alta masina in urma acestui accident a suferit
un politraumatism craniocerebral sever acut etc iar medicul legist a eliberat un certificat pt 95 de zile ,iar politistul e de parere de a nu fi urmarita penal pe cea care conducea masina.
Apoi mai este o problema care ma preocupa am fost informati ca a trecut strada din cealalta parte adica stinga a soferului care a produs accidentul si ca au un martor care sustine acest lucru,soferita nu si aminteste nimic(doar ca avea 30km la ora) iar noi avem 2 martori care sustin ca fost lovita din cealalta parte adica partea dreapta a soferitei
cum de altfel arata si masina din poze parbrizul este lovit pe partea dreapta si rupta oglinda.
ce parere aveti de ce mint?
ce trebuie sa fac in continuare deoarece eu cred ca soferita avea viteza necorespunzatoare si ca si ea este vinovata de gravitatea acestui accident.
Cel mai recent răspuns: Besenei Cristina , utilizator 16:15, 9 August 2012
Besenei Cristina a scris:

ce trebuie sa fac in continuare deoarece eu cred ca soferita avea viteza necorespunzatoare si ca si ea este vinovata de gravitatea acestui accident.


Din pacate viteza "necorespunzatoare" a soferitei nu are un caracter determinant in constatarea vinovatiei. Daca vinovata pentru producerea accidentului este chiar victima, atunci faptul ca soferul avea o viteza mai mare nu il va transforma automat si pe acesta in vinovat. Acesta ar putea fi sanctionat pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare si acest aspect nu ar putea sa constituie decat, cel mult, un factor de circustantiere a vinovatiei.

p.s. aveti in vedere si faptul ca impactul unui vehicul care circula cu viteza mai mare de 50km/ora cu un om este cel mai adesea fatal pentru acesta din urma. Deci o viteza mai mare e putin probabil sa fi avut soferita.
In urma unui accident de circulatie soldat cu victime, politia rutiera dispune o serie de expertize tehnice asupra masinii prin care se verifica daca masina functiona corespunzator la momentul evenimentului.
Viteza de deplasare al autovehicolului este un factor foarte important in desfasurarea anchetei, motiv pentru care la fata locului se fac foarte multe masuratori prin care se determina directia, viteza de deplasare a autovehicolului, etc.
Suntem intr-o foarte mare eroare daca ne imaginam ca viteza de deplasare a autovehicolului nu este un factor determinant in ancheta. Orice abatere de la lege iti poate atrage vinovatia. Vinovatia este exclusiv a pietonului numai dupa ce se constata ca soferul a respectat legea din toate punctele de vedere.
Daca rulam cu 150 km/h prin oras si lovim un pieton aflat in traversarea neregulamentara a strazii este lesne de inteles ca nu ne vom alege doar cu permisul suspendat.
Eu am spus ca "o viteza mai mare nu il va transforma automat si pe acesta in vinovat". Pentru a se constata vinovatia soferului pe baza vitezei excesive, din raportul de expertiza, trebuie sa reiasa o legatura directa de cauzalitate intre faptul ca soferul circula cu viteza si producerea evenimentului rutier. Este o practica constanta a instantelor de judecata.

In plus, expertiza poate doar sa aproximeze (cu un nivel destul de ridicat de subiectivism) viteza de deplasare si nu sa stabileasca exact care a fost aceasta.

Nu cred ca e cazul de 150km/h pentru ca atunci am fi discutat de cu totul alte urmari. In plus, razbunarea oarba nu va constitui niciodata un remediu pentru victima ci va fi doar o manifestare a INTENTIEI de a face rau cuiva. Accidentul pe de alta parte este, prin definitie, un eveniment fortuit si imprevizibil. Nu spun ca un sofer vinovat, chiar si in mica masura, nu ar trebui sa raspunda in fata legii pentru faptele sale ci doar ca indignarea naturala a victimei trebuie temperata astfel încât sa nu-i intunece judecata si sa o conduca intr-o batalie, injusta de altfel, cu un vinovat inchipuit.
nu este vorba de nici o razbunare dar atita timp cat copilul meu a fost accidentat atit de tare incat era sa si piarda viata si doar o minune de la bunul Dumnezeu a facut sa traiasca nu pot lasa lucrurile nelamurite atita timp cat la inceput am stiut o varianta cea comunicata de politie iar apoi sa aflu ca de fapt nu e asa atunci am simtit intr-adevar indignare si ca trebuie sa aflu exact ce sa intimplat.Si apoi ma tot intreb de ce se minte ?eu stiu ca oameni mint doar atunci cand au ceva de ascuns ,oare nu am dreptate?nu stiu de unde ati constatat ca as face ceva din razbunare si ca nu sunt temperata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident soldat cu deces ContSters252762 ContSters252762 va salut sunt nou pe acest site; am si eu o mare problema: in urma cu cateva luni am avut un accident pe un drum local; veneam cu masina de la tara si am ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni deoarece victima nu a fost atenta ioan-cristian ioan-cristian in data de 19.08.2011 am accidentat o fata pe trecerea de pietoni. eu am incetinit la prima trecere de pietoni, iar ea crezand ca masina o sa se opreasca a ... (vezi toată discuția)
Controverse cu privire la o solutie de netrimitere in judecata cezarad cezarad Am o nelamurire mare pe care vreau sa o dezbat cu dvs. O speță sună în felul următor: O persoană accidentează în interiorul unei localități o altă ... (vezi toată discuția)