avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ce inseamna asigurare de asistenta juridica
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ce inseamna asigurare de asistenta juridica

Buna ziua ,am o rugaminte la dv am primit o oferta de lucru din italia si in decurs de 3 zile trebuie sa imi depun actele.si de la firma respectiva mia spus sa imi fac asigurare asistenta juridica,si eu nu stiu ce inseamna sau ce reprezinta ,as dori sa imi spuneti la ce banca sa imi fac asigurarea si mia spus ca este in valoare de 26.30 de euro.va rog mult sa imi dati un raspuns urgent daca puteti sa apuc sa imi fac actele.as dori sa imi spuneti ce este sau ce reprezinta aceasta asigurare?
Cel mai recent răspuns: ralucaehor , utilizator 10:50, 27 Septembrie 2012
Autoritatea de administrare a sistemului de acordare a asistenţei juridice garantate de stat este Consiliul Naţional pentru Asistenţă Juridica Garantata de Stat prin oficiile lui teritoriale, la care se alatura Ministerul Justitiei ai Baroul Avocaţilor.
Consiliul Naţional activează în baza Regulamentului aprobat prin Ordinul Ministerului Justiţiei nr. 18 din 24.01.2008, publicat în Monitorul Oficial nr. 21-24/49 din 01.02.2008.
Asistenţa tehnico-materială şi activitatea de secretariat a Consiliului Naţional sînt asigurate de Ministerul Justiţiei de la bugetul de stat şi din alte surse neinterzise de lege.
Oficiile Teritoriale ale Consiliul Naţional pentru Asistenţa Juridică Garantată de Stat
Acordarea asistenţei juridice garantate de stat în teritoriu este asigurată de către Oficiile Teritoriale ale Consiliul Naţional.
Oficiile Teritoriale ale Consiliului Naţional (denumite în continuare oficii teritoriale) sînt persoane juridice de drept public şi funcţionează în oraşele (municipiile) de reşedinţă a curţilor de apel (Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat, Bender (Căuşeni), asigurînd acordarea asistenţei juridice garantată de stat în raza de activitate a curţii de apel, prin exercitarea următoarelor funcţii:
a) organizarea acordării de asistenţă juridică garantată de stat; încheierea de contracte cu avocaţii din listele celor care acordă asistenţă juridică garantată de stat;

b) examinarea cererilor şi documentelor prezentate de solicitanţii de asistenţă juridică garantată de stat, deciderea asupra acordării unei astfel de asistenţe;

c) numirea avocaţilor care să acorde asistenţă juridică calificată, inclusiv asistenţă juridică de urgenţă; încheierea de contracte de colaborare cu para-juriştii şi cu asociaţiile obşteşti care acordă asistenţă juridică garantată de stat;

Oficiile Teritoriale activează în baza Regulamentului funcţionării Oficiilor Teritoriale ale Consiliului Naţional pentru Asistenţă Juridică Garantată de Stat, aprobat în baza Hotărîrii Consiliului Naţional nr. 15 din 30.07.2008, publicat în Monitorul Oficial nr. 160-161/463 din 22.08.2008.

Asistenta juridica reprezinta forma de asistare juridica in procedura de negociere a contractelor de asigurare;in litigii derivate din politele si contractele de asigurare: recuperarea de daune cauzate prin producerea riscurilor asigurate;
in situatia dvs,este de preferat incheierea de contract de asistenta juridica prin care sa va fie reprezentate si aparate drepturile in contractul de minca pe care urmeaza sa il incheiati
Regulamentul acestui forum nu permite reclama,pe cale de consecinta ,va revine dreptul sa intreprindeti personal un studiu de piata al unitatilor care incheie si asigura astfel de contracte
Va multumesc mult pt raspuns.dar asigurarea trebuie sa o fac pe numele meu?
Asigurarea se incheie pe numele persoanei care beneficiaza de contract de munca
Unde se incheie aceasta asigurare? Pentru a nu face reclama astept un mesaj pe adresa:mihaela_tibu@yahoo.com
Buna ziua,m-ar interesa si pe mine daca exista firme in tara care sa faca aceasta asigurare.Stiti voi vre-una?

Alte discuții în legătură

Bună seara domnilor avocați, am găsit de munca în italia ... alessandro29 alessandro29 Bună seara Domnilor avocați, am găsit de munca în Italia și patronul Italian mia zis să-mi aleg ieu ce contract de munca să-mi facă ori italian ori ... (vezi toată discuția)
Accident în ungaria, avarie totală nedespăgubită pentru că motivul a fost impactul cu un animal sălbatic. mă poate ajuta cineva cu un sfat? fofolea fofolea Bună Ziua vă rog dacă poate să mă ajute cineva ,în data de 25-09-2018 am avut un accident în Ungaria mai pe scurt un cetățean maghiar a acrosat cu ... (vezi toată discuția)
Infiintare agent de asigurare srl 28lacra 28lacra Buna ziua, Spuneti-mi va rog, care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc in cazul infiintarii unui SRL - Agent de asigurare (pasii de urmat). In ... (vezi toată discuția)