avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere student
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere student

Buna ziua. Sunt student, am 22 de ani si de un an de zile primesc pensie de intretinere de la tatal meu in urma divortului parintilor. Pensia este in cuantum de 25% din veniturile nete ale tatalui meu. In aceasta luna am primit o oferta de angajare si am urmatoarea intrebare: Mi se sisteaza pensia de intretinere in urma angajarii daca salariul net este de 500 de lei? Din cate stiu eu, pensia se opreste doar daca am un venit mediu prin care sa ma pot intretine, insa fiind student in continuare, nu consider ca 500 de lei sunt suficienti pentru a trai si pentru a-mi continua studiile masterale. Exista vreo lege care reglementeaza situatia mea, adica sa primesc pensie de intretinere chiar daca sunt angajat cu salariul minimum pe economie? Va multumesc.
Nu vi se sisteaza automat. Daca tata afla ca v-ati angajat, posibil ca va cere sistarea pensiei. Va ramane la aprecierea instantei daca o va sista , reduce sau mentine in cuntumul actual.
Conditia pt ca dvs sa primiti pensie e ca va aflati in continuarea studiilor, va aflati in stare de nevoie ca nu va puteti intretine prin munca. Va ramane ca instanta sa aprecieze daca dvs va puteti intretine din astia 500 de lei, sau va aprecia ca daca puteti munci pe 500 puteti sa gasiti si pe mai mult sau va aprecia ca in continuare sunteti in nevoie, tata fiind obligat sa va completeze veniturile.
Sansele sa vi se sisteze pensia sunt mari

gi_jane2 a scris:

Sansele sa vi se sisteze pensia sunt mari

Nu exista posibilitatea ca in instanta sa fac dovada nevoii unui venit mai mare de 500 de lei? Analizand situatia mea: student la masterat in alt oras, acest lucru implica deplasare, chirie, carti, hrana, imbracaminte, abonamente necesare studiului si transportului in comun si altele.

Oricum, din cate am inteles, nu mi se sisteaza pensia decat daca tatal meu ma cheama in judecata. In cazul in care ma angajez si el nu ia atitudine ostila fata de mine, nu exista posibilitatea ca pensia sa imi fie oprita de catre casa de pensii sau alte , nu`i asa?
Asta am zis, sa incercati sa dovediti ( daca va fi cazul) ca nevoile dvs sunt mult mai mari decat cei 500 pe care ii puteti castiga, iar instanta va fi cea care decide.
Nu, casa de pensii nu va putea sista pensia de la sine putere, iar daca tata decide sa va ajute, nimeni nu se poate opune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere cflori2002 cflori2002 Buna ziua, un student la master (22 ani) primeste pensie de intretinere de la tata. daca s-a angajat mai beneficiaza de pensie ? daca nu, trebuie sa mearga ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere lutemvi lutemvi buna ziua. am 21 de ani si sunt studenta la Academia de Politie. parintii mei sunt divortati si am beneficiat de pensie intretinere, fiind in continuarea ... (vezi toată discuția)
Santem 2 surori-20 de ani si 19 ani dey-dey dey-dey Parintii sunt divortati,eu sunt studenta la o facultate de stat si la zi,iar sora mea e in clasa aXII-a. Mama ne intretine din toate punctele de vedere dar ... (vezi toată discuția)