Buna ziua. Intrebarea mea este legata de siguranta unei persoane luata intr-un spatiu locativ de a putea sa locuiasca in spatiul ala pana la expirarea actului de identitate.
Parintii mei s-au despartit in urma cu cinci ani - mama s-a mutat cu sora mea si cu mine intr-o alta casa, tata a ramas sa locuiasca in casa fratelui lui - unchiul meu. Unchiul i-a facut lu' tata carte de identitate luandu-l in spatiu locativ (apartament care e al unchiului meu). Dar unchiul meu e o persoana paranoica si alcoolica - motiv pentru care, deseori, il ameninta pe tata ca ii va incuia usa si ca nu il va mai lasa sa se intoarca in apartamentul ala. Tata are si el o conditie fizica precara, astfel incat am inceput sa observ ca stresul asta se aduna si il afecteaza enorm. Din pacate e imposibil sa ii gasesc o alta locuinta tatalui meu fiindca veniturile lui sunt infime in momentul asta, iar mama nici nu vrea sa auda sa se mute si el aici cu noi.
Avand in vedere ca de fapt cartea de identitate a tatalui meu mai este valabila inca cinci ani (pe adresa unchiului meu) - daca unchiul ii inchide intr-o zi usa in nas ... tata se poate adresa sectiei de politie la care e arondat ca sa poata reintra in casa respectiva ? Fiindca imi e tare teama ca se va intampla asta si ca tata va ramane pe afara ...
Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc tuturor o zi placuta !
Nu are nici o importanta faptul ca tatal dvs. are domiciliul legal in imobilul unchiului. Unchiul dvs. este proprietar si astfel se foloseste de proprietatea lui dupa cum doreste, si permite accesul in imobilul lui cui doreste. Daca ar fi altfel (cu exceptiile legale) ar inseamna ca unchiul nu se poate bucura in intregime de dreptul de proprietate garantat de constitutie.