avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca

Lucrez cu norma intreaga.De curand o colega a nascut si am facut un contract de munca individual cu timp partial de 2 ore pe zi.Pt acest contract ni s-a comunicat ca avem dreptul la concediu de odihna dar fara plata.Nu am inteles prea bine si va rog sa ma lamuriti daca e corect acest concediu si daca da, atunci de ce nu ni-l plateste si de ce este considerat concediu fara plata?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 20:04, 8 August 2012
Fiecare cim va da dreptul la concediu de odihna platit, proportional cu activitatea prestata pentru fiecare in parte, si cu indemnizatia aferenta.
Codul Muncii, republicat:
"Art. 144. - (1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor.
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări."
Nu e corect sa fie fara plata. Ar trebui platit conform acelui contract (ca pentru 2h/zi, egal cu salariul) si acordat proportional cu cat ati lucrat pe contractul de 2 h.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna carmen gusa carmen gusa Buna ziua, lucrez intr-o firma unde programul de lucru este astfel;doua zile lucram 16 ore iar doua zile le avem libere, netinandu-se seama ca e sambata sau ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fectua concediul de odihna vioricabaiceanu vioricabaiceanu As vrea sa aflu precis daca concediul de odihna se pote solicita in luna IANUARIE pentru ca de la serviciul RESURSE UMANE mi s-a spus ca nu am drept sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ContSters151108 ContSters151108 am revenit la serviciu dupa CIC la 1 august 2012 si as vrea sa stiu daca am dreptul la sfarsitul anului 2012 respectiv acum in decembrie,la zile de concediu de ... (vezi toată discuția)