avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,

As dori sa stiu daca ma puteti ajuta cu un raspuns obiectiv cu privire la urmatoarea situatie:
Sunt nascuta in anul 1987, am 24 de ani. Parintii mei au divortat cand eu aveam 2 luni, iar de atunci tatal meu biologioc, care m-a si recunoscut la nastere, nu s-a mai interesat de soarta mea, cu atat mai mult nici nu a platit pensia alimentara ce mi s-ar fi cuvenit vreme de 18 ani.

Acum sunt interesata sa stiu in ce masura imi pot cere dreptul pe cale legala si ce sanse am sa-l fac sa plateasca macar financiar pentru iresponsabilitatea acestui "parinte"?

Va multumesc si astept raspunsul Dvs..
Cel mai recent răspuns: alinadd , utilizator 16:22, 9 August 2012
Daca va aflati in continuarea studiilor si nu lucrati, va puteti adresa instantei pt a-l obliga pe cel ce va e cu numele tata, sa plateasca pensie. Cam asta e tot ce puteti face
Va multumesc pentru raspuns.
Apelez din nou la bunavointa Dvs. sa va intreb cum as putea gasi mai multe informatii despre persoana in cauza? Ma refer la adresa, telefon s.a.
Incercati prin neamuri, cunostinte, tastati-i numele pe net, pe facebook, poate vecini de la vechi adrese.. cred ca mama isi aduce aminte de parintii lui unde locuiau...
Incercati la evidenta populatie sa va interesati ce formalitati trebuie sa indepliniti pt a va da datele ce ei le au.
Banuiesc ca nu aveti fonduri pt a angaja un detectiv
Multumesc din nou!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ptr.executare silita trebuie detectiv? daniela_b daniela_b Intreb daca imi trebuie ptr. executare silita detectiv,deoarece a trebuit eu sa fac pe detectiva si sa aflu ca cel care are sa mi plateasca datoria e angajat ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor- legea obliga parintele sa se angajeze? Adinabb Adinabb Buna seara, Va deranjez cu o intrebare. Daca fostul sot \\\\"nu lucreaza\\\\" si nu are un venit salarial din care sa plateasca pensia de intretinere in ... (vezi toată discuția)
Petitie custodie comuna virgo19 virgo19 Buna seara! As dori sa intreb moderatorii forumului daca imi permit sa postez o petitie pentru eliminarea custodiei comune obligatorii? Practic, legea sa ... (vezi toată discuția)