avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire accident

Buna ziua,

Am fost inplicat intr-un accident de circulatie. Conduceam o motocicleta, un sofer nu mi-a acordat prioritate si in acest fel motocicleta este dauna totala si eu am o mana rupta, durere la coaste si inca nu se stie cauza acestoa. Mentionez ca soferul vinovat ca sa scape de inceperere urmaririi penale a fost de acord sa ma despagubeasca cu diferenta pe care o achita asiguratorul pentru motocicleta si echipament, eu in acest caz cerand inchiderea dosarului penal.

In acest caz eu pot solicita de la asigurator despagubiri pentru vatamare corporala, conform polita RCA?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: A. N. , Avocat 17:48, 8 August 2012
Excluzând cheltuielile cu spitalizare/medicație/tratament pentru care puteți prezenta justificare, și care sunt asimilate daunelor materiale, „pentru vătămare corporală” ați mai putea primi și daune morale al cărui cuantum il stabileste arbitrar asiguratorul RCA. Daca nu sunteti multumit il puteti actiona in judecata si puteti pretinde un cuantum mai mare. In acest caz, va decide instanta – evident tot arbitrar –, avand in vedere ca suferinta fizică/psihică nu poate fi cuantificată în bani.

Un articol interesant: [ link extern ]

Vezi si [ link extern ]
Poate va e de folos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire victima accident Sorin1005 Sorin1005 Buna ziua, pe data de 16 aprilie 2009 am avut un acident de motocicleta in care am fost victima neacordarii de prioritate. Pe scurt..veneam pe drum cu ... (vezi toată discuția)
Buna otto29 otto29 Vreau sa stiu si eu cate daune morale ar trebui sa cer pt 22 de zile de spitalizare pt. splina scoasa 4 coaste rupte care au cauzat si apa la plamani toate ... (vezi toată discuția)
Procedura despagubire victima accident rutier croivali croivali pe data de 08 08 2014 ora 16.10 ma intorceam de la serviciu impreuna cu 3 colegi unul sofer ..pe drum a avut loc un accident foarte grav soferul a pierdut ... (vezi toată discuția)