avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme psihice
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme psihice

Ce poate sa faca, din punct de vedere legal, un sot/sotie daca observa probleme psihice evidente la sotul/sotia sa si acesta din urma refuza un consult psihiatric?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 19:36, 8 August 2012
Daca boala este atat de grava incat ii afecteaza discernamantul, puteti cere punerea sub interdictie judecatoreasca a sotului bolnav. Vedeti art 164 si urmatoarele din Noul cod civil.

Desigur puteti si sa divortati daca starea de sanatate a celuilat face imposibila continuarea casatoriei.

Functie de boala si de manifestarile ei (daca bolnavul are comportament infractional), poate ca ar mai fi solutia internarii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)
Internarea nevoluntara a unui alcoolic diana_mm27 diana_mm27 Buna ziua! Ma intereseaza care sunt conditiile unei internari nevoluntare a unui alcoolic, respectiv tata, intrucat acesta nu este deacord sa mearga benevol la ... (vezi toată discuția)
Lămuriți-mă și pe mine în privința unor texte de lege ContSters396991 ContSters396991 ”Procedura de internare nevoluntara se aplica numai dupa ce toate [b]incercarile de internare voluntara[/b] au fost epuizate.” Internarea realizată prin ... (vezi toată discuția)