avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigii de munca

Buna ziua .
Domnule avocat am o mare rugaminte . Deoarece am fost concediata abuziv cu indiciplina de catre Oltchim SA ajugind la Tribunalul Pitesti care considera ca NUeste intemeiata contestatia la decizia de incetare a ciontractulu de munca disciplinara ; doresc sa ma adresez CEDO .Nu stiu care sint procedurile deoarece nu am bani sa-mi angajez un avocat . De 2 ani de cind ma judec cu ei , acestia aminind la maximum prezentarea martorilor la proces in speranta ca voi renunta ,stiind situatia mea pecuniara precara ( traiesc din pensia mamei de 700 Ron ),
Judecatorul de la Tribunalul Pitesti a considerat neintemeiata contestatia mea . Am fost concediata pe motiv ca nu port bocanci la 7:45 la data de 17 iulie . Deoarece in fisa obiectelor echipamentelor se semnaleaza clar ca pentru vara exista echipament adecvat pantofi usori , nu am incalcat nici o decizie .. Ba mai mult din ianuarie pina in iulie 15 nu mi-au fost incredintati acesti bocanci deIARNA spre purtare asa cum este obligatia lor ca angajatori . Ba mai mult inginerii au obligativitatea purtarii lor dupa 8:30 pe platforma . Ba mai mult concedierea s-a facut fara existenta unei comisii corespunzatoare de cercetare a asa numitei abateri . Ba mai mult concedierea s-a facut in baza unei singure note informative a unui coleg fara sa se tina cont ca timp de 10 ani nu am avut nici un advetisment scris . Iar pedeapsa maxima ar fii fost de 3 luni fara salariu . Ba mai mult in nota informativa a colegului s-a specificat ca am fumat impreuna cu un subordonat care este cunoscut ca fumator , jumatate de tigara . - eu fiind nefumatoare . Ba mai mult am fost angajata pe post necorespunzator pregatirii mele . Toate aceste mizerii pentru a nu raspunde aNGAJATOAREA MEA DE LA SECTIE in fata directorului ca am fost batuta de adjuncta sa in timpul serviciului in incinta Oltchim si a angajarii pe un post necorespunzator pregatirii mele .- Penal , plus art 10 CM ,, cade sub nulitate orice contract de munca ce se face in mod ilicit si pentru imoralitate ." NU SINT SINGURA DIN OLTCHIM CARE AM INDURAT ASTFEL DE UMILINTE . Dar eu nelocuind in Valcea am considerat ca toate amenintarile cu moartea ce mi-au fost transmise prin telefon nu sint periculoase . Dar dupa cum decurg lucrurile , in care Judecatorii iau pozitie de drepti la avocatul Oltchim care le spune acestora ca ,,Oltchim nu poate sa piarda "consider ca trebuie sa-mi caut dreptatea . Este cunoscut faptul ca munca la negru se pedepseste cu inchisoarea ,deci trebuie sa cistig legal acest proces pe care i le-am intentat .In concluzie CUM procedez . Doresc sa va rog sa-mi spuneti toti pasii . La cit timp se face adresarea catre CEDO , cum se face , ce documente trebuie sa prezint , ce forma iau acestea si asa mai departe . Eu nu am bani, deci exista posibiliataea de a fii ajutata de avocatul poporului ,daca acesta mai exista ? Exista posibilitatea unui alt for superior din Romania pentru a evita CEDO ?
Mii de multumiri , cerindu-va scuzele de rigoare pentru faptul ca am expus total neacademic fiind ori de cite ori am acest subiect in fata ochilor plina de furie mocnita pentru aceasta nedreptate .
Cu consideratie
Octavia Vasile
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 21:08, 8 August 2012
Doamna, imi pare rau de necazurile dvs. si de situatia in care va aflati.
Din pacate, nu vad cum puteti apela la CEDO.
Iata de ce: www.avocatnet.ro/content/for...
<<Curtea Europeana a Drepturilor Omului se ocupa exact de ceea ce zice ... adica de drepturile omului garantate prin Conventie. Asadar:
- daca martorii au mintit dar nu puteti dovedi asta
- daca judecatorul o placea pe parte adversa, dar nu aveti nici o dovada
- daca inscrisul falsificat prezentat de partea adversa a fost confirmat de criminalistii corupti ...
- s.a.m.d.
nu-i mai deranjati pe cei de la CEDO, oricum sunt cam aglomerati ... acolo va puteti plange doar daca vi s-a incalcat un drept nu daca nu ati putut dovedi ca vi s-a incalcat un drept >>

De altfel, si daca ati avea motive si temei, nu cred sa gasiti pe cineva care sa va poata invata ce sa faceti pe un formu public, fara acte si dosar in fata.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca octavia922009 octavia922009 Buna ziua . Sint reclamantul in cazul unui litigiu de munca - abuz de putere - decizie de intrerupere a contractului de munca p motiv de indisciplina - nu am ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca in perioada cand angajata e insarcinata? petronela78_m petronela78_m Buna ziua, Ma inereseaza daca poate fi desfacut contractul de munca a unei angajate pe motiv ca postul acesteia i-a fost desfiintat din motive ce nu tin de ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? cata272 cata272 Dupa cum v-am mai scris , angajatorul nu a vrut sa-mi plateasca nici lichidarea lunii aprilie si nici cele 3 luni de concediu medical , ba mai mult din ... (vezi toată discuția)