avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompatibilitate functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompatibilitate functionar public

Imi poate spune cineva daca prin reglementarile actuale le este interzis functionarilor publici sa fie si administratori in societati comerciale cu capital privat (calitatea de administrator a fost dobandita inaintea celei de functioar) ?
Daca da, atunci care este termenul acordat pentru a renunta la una dintre cele 2 calitati?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: shmenoidul , utilizator 07:28, 9 August 2012
Eu cred ca pot fi administratori, atata vreme cat aceasta activitate nu contravine cu cea dn fisa postului (si, bineinteles, societatea respectiva nu incheie vreun contract cu institutia unde isi desfasoara activitatea functionarul).
Din cate stiu eu, nu poti fi administrator, sa faci parte din comisii de administrare sau actionar, cu exceptia actionar prin actiuni publice sau bursa, se poate studia L144/2007 republicata si se poate cere un punct de vedere in scris de la Agentia Nationala de Integritate. Tel de contact se gasesc pe site-ul lor: www.integritate.eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut functionar public Fatu Lucian Fatu Lucian Am marea rugaminte , daca se poate , sa fiu lamurit intr-o problema . Daca un functionar public angajat intr-o institutie bugetara are statutul de asociat , cu ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca costin123 costin123 mi s-a aplicat sanctiunea disciplinara ,,mustrare scrisa,,ca si functionar public . am 2 intrebari 1] la cat cat dupa aplicarea acestei ... (vezi toată discuția)
Cum se poate transforma un post daca persoana care il ocupa a absolvit studii superioare? campeanrafila campeanrafila un functionar public cu studii medii, care a absolvit o forma de invatamant superior, cum i se poate transforma postul in post cu studii superioare. Daca ... (vezi toată discuția)