avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intreprindere individuala

am ii si as vrea sa stiu ce documente contabile imi trebuiesc
Cel mai recent răspuns: Anaj , utilizator 09:03, 21 Noiembrie 2012
Aveti aici toate informatiile de care aveti nevoie:

[ link extern ]
[ link extern ]
Buna ziua,
spuneti-mi va rog daca o ii trebuie sa depuna lunar sau trimestrial vreo declaratie sau daca are alte obligatii lunare?
In luna octombrie am infiintat o ii, am achizitionat registrul jurnal de incasari si plati, reg inventar, am depus decl 200. In luna octombrie am efectuat cheltuieli(din banii personali), dar nu am inregistrat venituri si probabil in cursul anului curent nici nu voi inregistra venituri. Este corect? trebuie sa evidentiez banii din care eu fac cheltuieli ca si un imprumut de la titularul ii catre ii? Daca eu sunt titularul ii, pot sa ma angajez ca si administrator sau orice alta functie? As dori sa fiu angajat pentru vechime in munca si pentru a figura ca asigurat la sanatate.
In speranta ca voi primi un raspuns, va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
Anaj, utilizator
Ati depus declaratia 220 privind venitul estimat si declaratia 600 privind venitul asigurat la sistemul public de pensii?

Nu va puteti angaja la propria I.I. Ca titular al unei I.I. puteti cumula si calitatea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel in care v-ati organizat I.I.

Buna ziua,
eu am declarat un venit de 500 lei, pentru ca nu voi avea venituri curand. Am inteles ca decl. 600 nu trebuie depusa in acest caz, daca as depune-o m-ar obliga sa platesc CAS 232 lei/luna.
CASS trebuie sa platesc trimestrial? Si asta doar dupa ce primesc decizia de impunere?

"n luna octombrie am efectuat cheltuieli(din banii personali), dar nu am inregistrat venituri si probabil in cursul anului curent nici nu voi inregistra venituri. Este corect? trebuie sa evidentiez banii din care eu fac cheltuieli ca si un imprumut de la titularul ii catre ii?" - ce parere aveti de aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru realizarea unui site care percepe taxe pentru abonamente sebydv sebydv Bună seara ! Aş dori câteva informaţii cu privire la ce acte am nevoie pentru realizarea unui website care percepe taxe lunare pentru abonament. Lucrez ... (vezi toată discuția)
Angajatori cu 2 salariati (conventii ) sanda65 sanda65 In anu 2011 s-a trecut la plata impozitului si taxele sociale trimestrial pentru angajatori cu pana la 2 angajati, tot asa si declaratia 112. Asa am procedat ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 pt.pfa carmenbn carmenbn 1.Am o PFA care a obtinut in anul 2012 venituri nete,ca medie de 670 lei pe luna(am impartit 8040 venit net anual realizat la 12 luni).Pt.anul 2012 nu am depus ... (vezi toată discuția)