avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunul dobandit inainte de casatorie intra la partaj in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunul dobandit inainte de casatorie intra la partaj in caz de divort?

Buna seara! As dori va rog sa stiu daca am o proprietate dobandita innaintea casatoriei,in cazul unui divort ,sotul meu ce drepturi ar avea? Multumesc anticipat!


Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
grigo27, utilizator
Bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei sunt bunuri proprii, deci nu intra la partaj. daca totusi, sunt introduse la partaj de catre fostul sot, atunci dvs. veti arata instantei de judecata faptul ca este vorba despre un bun propriu prezentand actele de dobandire a acelui bun, purtand data anterioara incheierii casatoriei.
Imobilul este bunul dvs. propriu, astfel încât nu se va partaja.
Dacă soţul dvs. a făcut unele investiţii , şi poate dovedi acest fapt, el poate avea pretenţia să fie despăgubit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interventie in interesul uneia dintre parti ada82 ada82 In situatia in care sunt in divort , iar apartamentul in care locuiam a fost cumparat de mine inainte de casatorie , insa ratele le-au plaltit parintii mei si ... (vezi toată discuția)
Juridic nikmircea nikmircea vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)
Mentinerea casei ContSters96930 ContSters96930 As dori sa stiu daca ma casatoresc acum legal si sa presupun ca peste 5 ani ne despartim sotul are dreptul la apartamentul meu pe care il detin. (vezi toată discuția)