avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere Contract Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere Contract Munca

Buna seara!
Care sunt fazele pentru a contesta desfacerea abuziva a unui CIM ?
Ce acte se depun si unde ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: arakys , utilizator 15:42, 9 August 2012
arakys a scris:

Buna seara!
Care sunt fazele pentru a contesta desfacerea abuziva a unui CIM ?
Ce acte se depun si unde ?
Multumesc anticipat!

Am gasit raspunsul in alta parte:
"Concret, angajatul este obligat să depună o contestaţie în termen de de 30 de zile de la data la care i-a fost comunicată decizia de desfacere a contractului individual de muncă. Contestaţia este scutită de taxa judiciară de timbru şi se depune la tribunalul de la domiciliul sau reşedinţa angajatului concediat, chiar dacă locul său de muncă era într-o altă localitate decât cea de domiciliu.

Atenţie: Nerespectarea acestui termen atrage respingerea contestaţiei.

În cuprinsul contestaţiei, angajatul va descrie motivele pentru care concedierea este considerată nelegală. De asemenea, angajatul trebuie să solicite expres prin contestaţie să fie reintegrat în muncă (dacă doreşte acest lucru), precum şi să i se acorde, dacă este cazul, daune morale. Indiferent dacă se solicită sau nu reintegrarea, angajatorul va fi obligat să plătească anagajatului concediat nelegal salariile şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, indexate şi reactualizate.
Această obligaţie ii revine chiar dacă angajatul s-a încadrat între timp la alt loc de muncă."

"Concedierea angajatului fără respectarea procedurii şi a condiţiilor legale este lovită de nulitate absolută. Decizia de concediere nu poate fi desfiinţată decât prin revocarea ei de către angajator sau prin anularea de către instanţa judecătorească."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie preaviz ionigeo ionigeo Postul meu a fost desfiintat in CA. al scolii. Printr-o terta persoana am primit decizia prin care CIM a fost desfacut si ca am primit preaviz. Este corect? Nu ... (vezi toată discuția)
Concediere: contestarea legalitatii masurii nicxon nicxon Buna ziua,in 29.aug.2005 am fost concediat,conf.art.65/CM,in luna aprilie 2005,am fost transferat in baza art.169/cm de la serviciul public la CL,dupa care in ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie concediere cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Am primit notificare ca voi fi concediata, dep. in care lucrez va fi desfiintat, dar eu banuiesc ca decizia de desfiintare a departamentului nu ... (vezi toată discuția)