raluciii a scris:
......cand au vazut ce riscuri au trecut cei de la medicina muncii au refuzat sa le trim la semnat catre director deoarece au considerat ei niste riscuri care erau ca inexistente. Astfel toate actele sunt acum din nou trimise la medicina muncii, dupa lungi parlamentari la telefon, pentru revizuire.
Intrebarea mea este eu am crm deja emis si parafat de medicina muncii astazi trebuie sa il ridic de la medicul de familie si sa il trimit la servici, ce ar treb sa fac? il pot folosi nu?
Va multumesc.
La modul general,daca nu s-au respectat prevederile de acordare a unui astfel de crm sa stiti ca acest concediu poate fi refuzat la plata,datorita faptului ca nu ati f. explicita in relatarea dvs.in ceea ce priveste de a explica daca s-au respectat procedurile prealabile eliberarii certificatului de cm,nici raspunsul nu poate fi unul concret si nici nu putem discuta despre reclamatii.Asadar,s-au respectat urmatorii pasi?
1.angajatorul a transmis copii de pe documentele depuse de dvs.,(care atesta starea de graviditate) in termen de 10 zile lucratoare de la data depunerii lor, medicului de medicina muncii, care asigura supravegherea starii de sanatate a angajatilor din unitate, precum si inspectoratului teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi desfasoara activitatea?
2. angajatorul impreuna cu medicul de medicina muncii aefectuat evaluarea privind riscurile la care sunteti supusa la locul de munca,
a intocmit si semnat Raportul de evaluare privind riscurile la care este supusa salariata la locul ei de munca, denumit Raport de evaluare, ?
3. in baza Raportului de evaluare, angajatorul v-a instiintat ,despre rezultatele evaluarii privind riscurile la care puteti fi supusa la locul de munca si despre masurile suplimentare de protectie pe care trebuie sa le respecte atat el, cat si dvs. prin
Informarea privind protectia maternitatii la locul de munca,?
4.-ati luat la cunostinta de continutul Informarii privind protectia maternitatii la locul de munca si, ulterior daca este cazul, ati solicitat concediu de risc maternal?