avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu net in contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu net in contractul de munca

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca este legal daca trec in contractul de munca salariu net, din cate stiu io se trece cel brut. daca a-ti pute sa imi dati si o lege sau un articol care reglementeaza aceasta situatie.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 13:31, 9 August 2012
1. - In CIM salariile se trec in forma bruta.
- Codul muncii spune ca in CIM se trec salariile de baza, sporurile etc.
- Daca ar fi vorba de salariile nete s-ar face precizarea expresa de "salariu net".

2. Daca s-ar trece in forma neta ar fi foarte complicat pentru angajator pentru ca salariile nete difera de la un salariat la altul in functie de mai multe aspecte, printre care numarul de persoane aflate in intretinerea salariatuilui, persoane scutite de impozit etc.

3. Intrebati si la ITM sa vedeti ca va spune acelasi lucru.

Chiar si Ordinul 76/2003 al MMSS pentru completarea Ordinului MMSS 64/2003 (care reglementeaza modelul cadru al CIM) a stabilit:
"J. Salariul:
1. Salariul de bază lunar brut: ... lei "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Net sau brut in contractul individual de munca adysx adysx Buna ziua, O singura intrebare am: este vreo lege care sa impuna trecerea in contract al salariului brut fara a fi trecut netul sau sa interzica trecerea ... (vezi toată discuția)
Salariu brut/net remus_luca remus_luca Referitor la salariile oferite de angajatori si care apar in anunturile de angajare date in diverse medii, este vorba de salariul net sau brut ( ex. 400-500 ... (vezi toată discuția)
Salariul net egal cu salariul brut? in ce conditii este posibil la noi in tara? roxanaD roxanaD Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. La capitolul negoacierea salariului din interviul pentru ocuparea unui post la Dedeman, auzi ca la ei salariul ... (vezi toată discuția)