avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu brut/net
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu brut/net

Referitor la salariile oferite de angajatori si care apar in anunturile de angajare date in diverse medii, este vorba de salariul net sau brut ( ex. 400-500 euro/luna) ?
Sau cand se negociaza cu angajatorul ce negociem, salariul brut sau net?
Cu respect,
Remus
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 12:04, 11 Septembrie 2013
Se poate negocia fie salariul net, fie salariul brut. Nu exista text de lege care sa impuna negocierea unui anumit tip de salariu brut sau net.
Dar prima intrebare? Ce apare in anuntul angajatorului?
Este adevarat ca negocierea propriu-zisa se poate face asa cum spuneti, insa in contractul individual de munca (CIM) obligatoriu se va inscrie "salariul de baza lunar brut in lei" si alte elemente constitutive ale salariului, prin logica mea tot ca sume brute (Ordinul MMSS nr. 76/11.03.2003 publicat in MOf nr. 159/12.03.2003 - privind modificarea si completarea modelului cadru al CIM prevazut in anexa la Ordinul MMSS nr. 64/2003).
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
SimonescuC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu net in contractul de munca popgrigore1989 popgrigore1989 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este legal daca trec in contractul de munca salariu net, din cate stiu io se trece cel brut. daca a-ti pute sa imi ... (vezi toată discuția)
Salariul net egal cu salariul brut? in ce conditii este posibil la noi in tara? roxanaD roxanaD Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. La capitolul negoacierea salariului din interviul pentru ocuparea unui post la Dedeman, auzi ca la ei salariul ... (vezi toată discuția)
Net sau brut in contractul individual de munca adysx adysx Buna ziua, O singura intrebare am: este vreo lege care sa impuna trecerea in contract al salariului brut fara a fi trecut netul sau sa interzica trecerea ... (vezi toată discuția)