avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cheltuieli suspendare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

cheltuieli suspendare executare silita

buna ziua

angajatii unei companii nationale cu o sentinta executorie impotriva companiei. au demarat actiunea de executare silita, s-au poprit conturi si s-a pus sechestru pe cateva terenuri. compania le-a propus plata esalonata, si sa suspende executarea silita. executorul le-a spus ca adac accepta oferta el nu ii va mai ajuta in cazul in care decid sa reia executarea silita. e normal? ce costuri implica suspendarea executarii? din cate am aflat in cazul ridicarii popririi trebuie achitat restul de onorariu? asa este?
multumesc
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 12:37, 11 August 2012
Se poate face un angajament de plata banii urmand sa fie virati in contul executorului iar acesta sa vireze mai departe banii catre creditori (bineintele dupa ce isi retine cheltuielile de executare). In baza aceluui angajament se pot ridica popririle si radia somatiile din CF (ultima nu o recomand) iar daca debitorul nu-si respecta angajamentul se poate relua imedat executarea silita. De suspendat executarea nu prea se paote singura in masura momentan (pana la intrarea in vigoare a NCPC) fiind instanta de judecata. Creditorul poate sa renunte la execuater in baza unei astfel de conventii dar trebuie sa achite cheltuielile de executare iar daca nu se respecta angajamentul pot aparea complicatii le reluare executarii.
Mergeti pe varianta angajamentului, executorul isi retine primul cheltuielile si pe urma vireaza catre creditori.
va multumesc mult pentru ajutor.
o zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)
Executare silita - credit nevoi personale adriana1 adriana1 Pentru un credit de nevoi personale banca a cerut executarea silita. Executorul a obtinut incuviintarea executarii, mi-a comunicat somatia pentru suma de 13242 ... (vezi toată discuția)
Efectele suspendarii executarii silite. refuzul executorului de a ridica poprirea pe salariu DanRo DanRo Preambul: credit neplatit din 2006, evident prescris, executare silita cu poprire pe conturi si salariu, contestatie la executare, suspendare executare ... (vezi toată discuția)